• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
2

Random black frames in Premiere Pro

New Here ,
Jul 26, 2022 Jul 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I am having an issue where random frames within my project will go black. In the middle of a clip anywhere from a few to sometimes almost 20 frames will just be black for some reason. There are often no effects or cuts in the places where this happens. This even persists when I export the project. If I go and edit that portion of the clip (i.e. speed change, color grading, adding an effect, etc.) it will sometimes fix it and the frames will come back. I have tried restarting Premiere, I have tried restarting my computer, I have tried reseting the preferences of Premiere, I have also tried rendering the sequence over and over. The frames are still gone when I render.

 

This problem seems to occur randomly and although I am usually able to work around it by just making random minor chages to the clip in question, it slows down my work flow considerably.

TOPICS
Editing , Error or problem

Views

3.2K

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jul 27, 2022 Jul 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 28, 2022 Jul 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi there!

Sorry about the issue. Can you provide your system details (OS, CPU, RAM, GPU)? Which device is used to record footage? 

Would you mind posting a screen recording of the issue?

 

Let us know. Happy to assist

Thanks,

Kartika

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 31, 2023 Mar 31, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi Kartika,

I will join @William25405750n8w5 in that. I'm using a Macbook Air M1, 8GB Ram. 

Here is a photo of the issue: 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 31, 2023 Mar 31, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Also, I use a Sandisk Portable SSD (1TB) and a DODOCOOL USB/USB-C adapter

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 31, 2023 Mar 31, 2023

Copy link to clipboard

Copied

It seems like the black frame will usually appear at the same time as a Motion Graphic sequence that I am using, but not everytime.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 26, 2022 Dec 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi, I am having the same problem right now and this is the only post I've seen with the exact same problem

 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Dec 26, 2022 Dec 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 30, 2023 Mar 30, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I am having the same issue and I'm wondering if it is related to my Macbook Air M1. I thought the Macbook would be powerful enough to run Premiere Pro without glitches but I'm guessing maybe not.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 12, 2023 Apr 12, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Have you figured out how to fix it? I'm experiencing the same issue

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 28, 2023 May 28, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hello, William

Although I am editor, I am no tech genius, what I'll tell you here is what helped me solve this issue. I do have to mention that I'm not sure if this is the correct way of solving it, yet it worked for me: 
Go to "File" - "Project Settings" - "General"
A new window will appear. Now on "Renderer" - Select "Mercury Engine Software Only".
Select "OK" and close the window. 
And it should work. 
I hope this helps! 



Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 15, 2023 Aug 15, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi Cinemozart, thank you for your suggestion. Unfortunately thsi resulte in ALL black frames. So I went back to the old setting. But it was a good try.

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines