• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
1

Realtek Audio on PC is Stereo Only

Participant ,
Dec 15, 2023 Dec 15, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi, Folks.

 

My default system sound output is the Realtek Audio driver. I have the Logitech 5.1 THX speakers connected via RCA to my MSI Godlike Motherboard and coneected via optical (Digital) cable. The Premiere Audio Hardware Settings for MME/Realtek will only allow 2 speakers. If I switch to the ASIO driver using ASIO 4 ALL, I can map to Multichannel for multichannel playback.

 

The MSI Motherboard also makes available the Nahimic driver, but I use the Realtek mostly for stereo.

 

My question is: Is there any way for Premiere to be able to play Multichannel Audio with the Realtek Audio driver?

 

Thank you,

Bob K.

TOPICS
Audio , Export , How to , User interface or workspaces

Views

229

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Dec 21, 2023 Dec 21, 2023

The MME implimentation in Premiere Pro is Stereo only.  ASIO4All is the correct workaround.

Votes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Dec 21, 2023 Dec 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

The MME implimentation in Premiere Pro is Stereo only.  ASIO4All is the correct workaround.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Dec 21, 2023 Dec 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thank you!

I had no idea MME was stereo only.

It's just that I remote into a computer at work using HP ZCentral and that uses MME. When working remotely, if I use a program on my personal computer that needs ASIO, it will occasionally stop MME from working in ZCentral. Then audio is muted. I have to close the program using ASIO, sign out of my remote session, close ZCentral, reopen ZCentral, log back in and all is set.

Anyway, it's not an Adobe issue. I'll keep experimenting trying to get everything to play nicely. It just sounds like a driver conflict. The company I work for will be moving to "cloud-based editing" farily soon. Maybe that will help.

 

Thankk you again.

Bob K.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines