• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
1

Rendering Transitions / Adjustment Layers

Community Beginner ,
Feb 01, 2024 Feb 01, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I've recently been using some transition presets and adjustment layers from extensions and plug-ins. For a while, I was simply able to drag and drop the transitions onto my timeline and the effect played back on my timeline. All of a sudden, I now have to render the selected transition before I can preview it on my timeline before I can play it back. It's getting tedious and annoying. Any ideas? 

 

Not sure if this is related, but all I can think of that I changed recently was that I cleared out my media cache. Could that have affected anything? 

 

I'm using the most updated 2024 premiere pro on a mac. 

TOPICS
Editing , Effects and Titles , Error or problem , Export , Performance

Views

112

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Beginner , Feb 01, 2024 Feb 01, 2024

AND it turns out I had Global FX Mute on which was hindering my effect playback... easy fix 😒

Votes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Feb 01, 2024 Feb 01, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Hi @jasony40939794,

I read about your problem. Sounds frustrating. Deleting media cache is never a bad thing. It shouldn't affect your workflow whatsoever. Just wait a few minutes before diving back into the edit giving Premiere Pro a chance to create new files. For smaller projects, this won't take long. 

 

Has anything changed in your workflow? Were you working in a 1920 x 1080 sequence but now are in a 1080 x 1920 sequence, for example? Sequence size and Adjustment Layer dimensions not matching the sequence is the problem most people face. These "transition packs" can be quite tricky to manipulate when being used for other workflows than they were designed for. Deconstructing how they were made can lead to the adjustments you need to make to get them to work in a custom workflow.

 

If not, did you update a Premiere Pro project to a newer version? If you have not changed your workflow, have you tried resetting preferences?

 

I apologize for the issue. Message the community about any other observations you can share. I hope we can help you.

 

Thanks.
Kevin

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 01, 2024 Feb 01, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I figured out that I had Global FX Mute on which was the effect playback problem... easy fix 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 01, 2024 Feb 01, 2024

Copy link to clipboard

Copied

AND it turns out I had Global FX Mute on which was hindering my effect playback... easy fix 😒

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Feb 01, 2024 Feb 01, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Good job, @jasony40939794.

 

Thanks,

Kevin

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines