Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Snap not Working After Update

New Here ,
Apr 28, 2021 Apr 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

The snap feature hasn't worked since the latest update. Instead, it shows me a timecode while I'm dragging and doesn't snap one edge of the clip to another like it used to, even if snap is enabled. 

TOPICS
Editing

Views

315

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 28, 2021 Apr 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Is the magnet in the timeline turned on (blue)?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 01, 2021 Jun 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I'm having this problem too. Latest update (as of June 1st, 2021) and both on MacOS and Windows10. Turning the magnet on or off, or pressing the "s" hotkey doesnt change it from not working properly.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jun 01, 2021 Jun 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Eli,

Can you try trashing preferences, like this user? https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/no-snapping-and-the-tooltips-are-gone/m-p/12039228#M3468...

 

Let us know. 

 

Thanks,
Kevin

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 01, 2021 Jun 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Just tried this and did not work unfortunately. Any other suggestions?

 

Thanks,

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jun 01, 2021 Jun 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Alaric,

Trashing preferences helped this user: https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/no-snapping-and-the-tooltips-are-gone/m-p/12039228#M3468...

 

Can you try it and report back?

 

Thanks,

Kevin

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 01, 2021 Jun 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

More troubleshooting
Reset workspaces: Go to Window : Workspace : Reset to Saved Layout.
Make sure Default Input in the Audio Hardware in the Preferences is set to No Input.
Make sure you have the latest Nvidia STUDIO driver installed, not the Game driver.
Make new project and import old one.

Delete nested audio from timeline.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines