Audio overdrive after update to 15.2

New Here ,
May 25, 2021 May 25, 2021

Copy link to clipboard

Copied

After updating to PP 15.2 on Win10 the sound of 4-channel audio in a MXF-Container (AVC-I, 4:2:2, 10 bit, Varicam) is totally overdriven in every clip. All clips worked fine before the update.

 

The audio is a PCM, 1150kb/s, 48kHz, 28 bit. Other audio-clips (in mono and stereo) work fine. The audios in other video editors work also fine. The waveforms of the clips are very high. Some clips look and sound good in the first seconds and then they seem to crush.

 

There is a BM DeckLink Studio 4K installed. Drivers are updated. Changing in Premiere BEARBEITEN - VOREINSTELLUNGEN - AUDIOGERÄTE - AUSGANGSZUORDNUNG - AUSGABE ZUORDNEN FÜR from "Blackmagic Playback" to "Adobe Desktop Audio" does not fix the problem.

 

What can we do?

 

Kind Regards

Werner

 

System: Intel(R) Xeon(R) CPU E5-1630 v3 @ 3.70GHz 3.70 GHz, 64GB RAM, Win 10 Pro, Version 21H1

 

 

TOPICS
Audio, Error or problem

Views

107

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 25, 2021 May 25, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

[Update: Audio is 24 bit, of course]

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines