Highlighted

Audio problem after 14.3.2 update in Premiere

Community Beginner ,
Aug 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I updated to 14.3.2 in Premiere yesterday.  Started a new project, imported wav audio (48Khz).  Imported wav files played back fine before update, but now playback sound linke a very, very low bitrate MP3 file.  Playback is fine in source monitor.

 

System specs:

i7-9700K CPU

32 GB ram

Windows 10 Professional

TOPICS
Editing

Views

29

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Audio problem after 14.3.2 update in Premiere

Community Beginner ,
Aug 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I updated to 14.3.2 in Premiere yesterday.  Started a new project, imported wav audio (48Khz).  Imported wav files played back fine before update, but now playback sound linke a very, very low bitrate MP3 file.  Playback is fine in source monitor.

 

System specs:

i7-9700K CPU

32 GB ram

Windows 10 Professional

TOPICS
Editing

Views

30

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Aug 19, 2020 0
Community Beginner ,
Aug 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Nevermind.  The problem was in the sequence settings.  The audio sample rate was set to 32000 Hz instead of 48000 Hz.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 19, 2020 0