Highlighted

Audio/Video File Exporting to Black

New Here ,
May 29, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Premiere Pro CC export issue. File exports to black screen w/out audio but still the same amount of time as video. Preview before export looks and sounds normal. Default settings for H.264 format at Match Source-High bitrate. Both export video and export audio are checked. Any ideas?

Views

10.5K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Audio/Video File Exporting to Black

New Here ,
May 29, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Premiere Pro CC export issue. File exports to black screen w/out audio but still the same amount of time as video. Preview before export looks and sounds normal. Default settings for H.264 format at Match Source-High bitrate. Both export video and export audio are checked. Any ideas?

Views

10.5K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
May 29, 2018 0
Adobe Employee ,
May 29, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi KaylaC,

Have you tried exporting with Project Settings set to "Mercury Playback Engine Software Only?" Please try it. If that doesn't work, try a different codec for mastering and then create your H.264 copy from that.

Thanks,
Kevin

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 29, 2018 1
New Here ,
May 29, 2018

Copy link to clipboard

Copied

The project setting adjustment didn't work. I'm a novice on this. Can you explain what codec for mastering is?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 29, 2018 0
New Here ,
Jul 01, 2018

Copy link to clipboard

Copied

i have the same issue, my video file is black screen but has audio, and a separate file if created.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 01, 2018 0
New Here ,
Jul 01, 2018

Copy link to clipboard

Copied

the only way i found to create my movie is with a .wmv at 540 quality, my client is waiting for 1080 HD?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 01, 2018 0
New Here ,
Jul 01, 2018

Copy link to clipboard

Copied

i never had a problem with the old version after 100 video's made

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 01, 2018 0
Explorer ,
Oct 30, 2019

Copy link to clipboard

Copied

really? another bug on premiere? you are not conscius the damage are you doing us. 

a lot of time lost by your infinite faults. 

its a shame, 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 30, 2019 0
New Here ,
Jul 26, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I'm having the same issue. I exported media (video) in June no issues, did the same steps yesterday/today and its exporting black... I can't find a solution. I tried different export settings. I Restarted and cleared caches in media encoder and in premier pro. Its still black. HELP!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 26, 2018 0
New Here ,
Jul 26, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I just downgraded to the last version 12.1.1 and everything worked again. The newest update has too many bugs, don't use it. Sad.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 26, 2018 2
New Here ,
Aug 21, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Thank you so much! After making quite a few videos with the same settings I knew something wasn't quite right! Downgrading helped, everything is exporting perfectly again.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 21, 2018 1
New Here ,
May 11, 2019

Copy link to clipboard

Copied

how would one downgrade?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 11, 2019 1
Community Beginner ,
Jun 17, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I have the same problem. I exported a video last week and everything worked perfectly. Today I'm trying to export it again after some minor changes in the project, and the exported video has several short "black screens" appearing randomly at different moments (I have tried to export it 6 or 7 times today)...

Can't Adobe fix this issue with an update???

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 17, 2019 0
New Here ,
Mar 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Has anyone found a solution to this ? It keeeps happening to me on 2018 and 2019 versions . All mp4s export as black videos with no sound. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Mar 08, 2020 0
New Here ,
Apr 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Have you solved this problem? This happened to me as well.

Weirdly though, it's ok to export mov. but never mp4

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 23, 2020 0
Community Beginner ,
Mar 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Premiere Pro CC 2020 here, same problem. Expecting Adobe to fix anything on their program is a waste of time, they will never admit the program is buggy. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Mar 26, 2020 0