Audio/Video Not Syncing

New Here ,
Jan 13, 2021 Jan 13, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I've had a couple of videos today, for absolutely no reason, not sync properly after exporting.

Both were originally in mp4 and play totally fine in Windows Media Player and VLC. No skipping, no nothing. All I did was import into Premiere Pro to add a watermark and then export as H.264

 

After exporting when I play back, the first half is not in sync at all, the other half is totally fine. It did the same to another video where it kept coming up with an red box at the bottom right about a frame error.  In the preview window it is fine so it's super annoying. 

 

Anyone else experiencing this?

TOPICS
Crash, Export, Freeze or hang, Performance

Views

67

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Most Valuable Participant ,
Jan 13, 2021 Jan 13, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Exactly what is INSIDE the video you are editing?
Report back with the codec details of your file, use the program below
Free program to get file information for PC/Mac http://mediaarea.net/en/MediaInfo/Download
- when you analyze your file in MediaInfo and post a screen shot in the forum, do so in TREE view

 

Does your video use a Variable Frame Rate? See https://community.adobe.com/t5/Premiere-Pro/Variable-frame-rate-video-with-Premiere-Pro/td-p/4601935
If yes, use https://handbrake.fr/ open source transcoder/converter to convert to Constant Frame Rate

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines