Black Artefacts before AND after Export

New Here ,
May 17, 2021 May 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,
at first: My english is not the best so i hope you can understand me and my problem.

Iam desperate because i dont know how to solve this Problem:
While editing via via timeline, everything looks good (no artefacts, no problemes), but in that moment when i want to export the video, the quality is changing. I have tried several settings (change bitrate and other settings etc) but still the same issue: Black artefacts ("brocken picture") on the edges.
First i tought that it will change after the video is renderd but i was wrong...looks bad as the preview (render window).

Hope that somebody can help me 😕
Thank you & be safe

PS: depending on your monitor settings you can move your head from left to right / right to left to see the artefacts i was talking about

TOPICS
Editing, Export

Views

358

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 17, 2021 May 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

The export is scaled up a full 100% from the original sequence resolution ... upscaling can at times present troubles. Did you intend to upscale the image?

 

Neil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 18, 2021 May 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Neil,
thanks for answering.
i dont not upsacled it. I downscaled the image from 4k to 1920x1080.
Have done that a lot but the "black parts" are always a problem 😕

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 18, 2021 May 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Your sequence is 1920x1080, your export is UHD. That involves upscaling.

 

And in the images you supply, I can't see the artifacts you're talking about unfortunately.

 

Neil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 19, 2021 May 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Neil,
thanks for the Feedback.
Even when i export in FHD the problem is stell there.
I will check my settings and sequence again.

Thank you 🙂

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
May 19, 2021 May 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Can you post a screen grab?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines