Black box around exports from Premiere

Community Beginner ,
Oct 29, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I already know this is a update bug because it's never happened before but here goes.

I export graphics from After Effects RGB+Alpha. Bring them into Premiere, export the final project from Premiere (QT 444 or 422) and all of the files from After Effects have big black boxes behind them suggesting they don't have alpha channels.

The catch, I exported these same files before updating and everything exported fine. I updated and now I'm getting this error.

Views

994

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Black box around exports from Premiere

Community Beginner ,
Oct 29, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I already know this is a update bug because it's never happened before but here goes.

I export graphics from After Effects RGB+Alpha. Bring them into Premiere, export the final project from Premiere (QT 444 or 422) and all of the files from After Effects have big black boxes behind them suggesting they don't have alpha channels.

The catch, I exported these same files before updating and everything exported fine. I updated and now I'm getting this error.

Views

995

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Oct 29, 2018 0
Adobe Employee ,
Oct 29, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi ryanm78426239,

Sorry for the inconvenience caused. We have multiple instances of this issue reported and we are currently investigating the issue. We will try to get this checked as soon as possible. In the meantime please try these steps and check if it helps.

  • Open your Premiere project and go to Sequence > Sequence settings
  • Uncheck Maximum Bit Depth
  • Then go to the export settings and uncheck Render at Maximum Depth

Then try to export and check if it's working properly.

Hope it helps, let us know if you have any questions.

Thanks,

Sumeet Kumar Choubey

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 29, 2018 0
Adobe Employee ,
Nov 05, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hey there, ryanm78426239!

Did Sumeet's idea work for you? Let us know and we'll be happy to find you another option.

Thanks!

Caroline

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 05, 2018 0
Adobe Employee ,
Nov 05, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Could you try this again with the Premiere Pro 13.0.1 update? 13.01 has an Alpha channel fix that I believe will resolve your issue.

Bugs fixed in versions 13.0.1 and 13.0 releases of Premiere Pro

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 05, 2018 0
2roads LATEST
New Here ,
Dec 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Just update Pr 2020 and still having black box around alpha export.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 30, 2020 0