BRAW Master Clip Settings greyed out

Community Beginner ,
Jan 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

For some reason my master settings for a braw-clip are greyed out from time to time. After a restart it's mostly solved for some time. Is there any setting I don't see to solve this? 

Thank you!

 

Bildschirmfoto 2020-01-13 um 13.49.41.png

TOPICS
Anywhere, Error or problem

Views

3.0K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

1 Correct Answer

New Here , Jan 16, 2020
Hovrevik New Here , Jan 16, 2020
I have exactly the same problem. Haven't moved any files or re-linked anything, but still this appears seemingly out of the blue. A premiere restart usually solves it briefly as you say, but then it's back within seconds. Maybe less relevant but I also find that this isn't an issue in the beginning of a new project, but happens a little later, when you invested the time - which makes this especially lovely to deal with... Somebody save us! 

Likes

Translate

Translate
Jump to answer Jump to answer
New Here ,
Jan 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have exactly the same problem. Haven't moved any files or re-linked anything, but still this appears seemingly out of the blue. A premiere restart usually solves it briefly as you say, but then it's back within seconds. Maybe less relevant but I also find that this isn't an issue in the beginning of a new project, but happens a little later, when you invested the time - which makes this especially lovely to deal with... Somebody save us! 🙂

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
New Here ,
Feb 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Same here. I'm not sure if it's an Adobe problem or just a poorly built plugin by Blackmagic, or lack of proper colaboration between the 2, but it blows ass. It would be cool to not have to go through Resolve on quick lower budget burner projects/videos. Help Adobe!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
Feb 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

BlackMagic last updated their plugin on 16 Dec. 2019. It's had routine problems for a number of users, including me. I tested the Autokroma plugin before buying, and ... it just worked. So I bought it both for Premiere and MediaEncoder.

 

And ... it just works, I don't get this kind of behavior which was routine with the BM plugin. You might want to check that out. You can't have both 'installed' in the plugins folder at the same time, but it's pretty easy to move the one out to test the other.

 

Neil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
May 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I stumbled upon this post because I've been having the same issue. Did you ever discover anything new on this issue? It's good to know that restarting Premiere Pro gets it working again, although a little annoying to have to restart so often. Just curious, which Blackmagic RAW plug-in version do you have? I'm having issues with Version 1.7. I was wondering if all of the versions will be like this, or if it's only Version 1.7. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Employee ,
May 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Please report this issue to Blackmagic Support
Please upvote this request.

Thanks,

Kevin

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Participant ,
May 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello ! (I know this post becomes a bit old, but in case some people have the same problem 🙂

 

The Blackmagic Plugin have problems on some computers, but also can work without trouble in others. The first thing to test is to update your Blackmagic plugin from their website. 


If it doesn't work better, or if you want to get a better experience with BRAW in Premiere Pro with more features (some bug fixed, Presets system to quickly apply Source Settings, CustomA/B to quickly compare and save 2 differents set of settings, and much more coming !), you can test the free trial of BRAW Studio here : https://www.autokroma.com/BRAW_Studio/

Best,

 

Nicolas from Autokroma

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
New Here ,
Feb 10, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Everyone

 

I had the same prblem? I ran the Braw Windows Plugin again and chose to repair the install, then restarted my PC and everything went back to normal and I could select the clip settings in Premier Pro CC. Hope that helps.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more