Highlighted

Effekt erfordert GPU-Beschleunigung obwohl GPU aktiv ist

New Here ,
Apr 05, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hallo,

ich nutze Premiere Pro CC 2018 (aktuellstes Update) und bei einigen Effekten erscheint der Satz "Effekt erfordert GPU-Beschleunigung". In den Projekteinstellungen ist wahlweise "Mercury Playback Enginge - CPU-Beschleunigung (OpenCL)" oder "Mercury Playback Enginge - CPU-Beschleunigung (Cuda)" eingestellt. Als Grafikkarte nutze ich die GeForce GTX 1050, welche auch auf dem aktuellsten Stand ist. In der Nutzungsübersicht wird auch angezeigt, dass Premiere auf der GPU ausgeführt wird - sogar gleich zwei Mal.

Dennoch erhalte ich diese Fehlermeldung und beim Rendern ist selbige auch im fertigen Film zu sehen.

Kann mir da jemand weiterhelfen? Für jeden Hinweis bin ich dankbar.

Viele Grüße
Benny

Views

7.5K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Effekt erfordert GPU-Beschleunigung obwohl GPU aktiv ist

New Here ,
Apr 05, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hallo,

ich nutze Premiere Pro CC 2018 (aktuellstes Update) und bei einigen Effekten erscheint der Satz "Effekt erfordert GPU-Beschleunigung". In den Projekteinstellungen ist wahlweise "Mercury Playback Enginge - CPU-Beschleunigung (OpenCL)" oder "Mercury Playback Enginge - CPU-Beschleunigung (Cuda)" eingestellt. Als Grafikkarte nutze ich die GeForce GTX 1050, welche auch auf dem aktuellsten Stand ist. In der Nutzungsübersicht wird auch angezeigt, dass Premiere auf der GPU ausgeführt wird - sogar gleich zwei Mal.

Dennoch erhalte ich diese Fehlermeldung und beim Rendern ist selbige auch im fertigen Film zu sehen.

Kann mir da jemand weiterhelfen? Für jeden Hinweis bin ich dankbar.

Viele Grüße
Benny

Views

7.5K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Apr 05, 2018 1
Community Beginner ,
Apr 21, 2018

Copy link to clipboard

Copied

ich habe das gleiche, merkwürdige problem!

i7700k auf Gigabyte Z270X

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 21, 2018 0
Community Beginner ,
Apr 23, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hallo, hat dazu jemand schon eine Lösung?

Habe eine MSI Nvidia 1070 und jetzt Win10 auf eine leere SSD frisch installiert, den aktuellen Treiber ( 391.35-desktop-win10-64bit-international-whql.exe ) und Premiere CC drauf.  Immernoch das gleiche...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 23, 2018 1
New Here ,
Apr 29, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Genau. Neueste Premiere CC2018, 2 x Nvidia P5000 GPU-Beschleunigerkarten und immer wieder die Einblendung. Selbst bei total popeligen Effekten, wie Stroboskop.

Und niemand bei Adobe, der sich irgendwie dafür zuständig zu fühlen scheint.

Mehr als nur ernüchternd.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 29, 2018 0
Adobe Employee ,
May 14, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi the_b475224,

Are you still experiencing this issue? Let us know.

Thanks,
Kevin

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 14, 2018 0
New Here ,
May 20, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Mac Pro Quad Core 3,7Ghz

12 GB 1866 MHz DDR3

AMD FirePro D300 2048 MB

Having the same issue, when trying to add simple immersive (VR) effects on video in premiere pro.

CPU Acceleration is on - is does not work at all- no matter if open gl or metal is choosen.

PLEASE HELP GUYS!!!!!!!!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 20, 2018 0
Adobe Employee ,
May 21, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hey Bugs Bencer,

Can you work with our agents for 1-1 assistance? Contact Customer Care

Thanks,
Kevin

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 21, 2018 0
Adobe Community Professional ,
Jul 19, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I'm not certain of what the problem is you're having. Is the playback slow, or is it giving a warning saying you need to have a GPU installed and you do, or are you worried about seeing a "software only" message in the Export dialog summary section?

Neil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 19, 2018 0
Explorer ,
Jul 19, 2018

Copy link to clipboard

Copied

The problem is that Premiere is saying that we need to have GPU-Boost activated for this effect but we already have.

I just removed one effect in my actual project to solve it but it's still not fixed.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 19, 2018 1
Adobe Community Professional ,
Jul 19, 2018

Copy link to clipboard

Copied

That's past annoying. What is the specs on the computer, OS/CPU/RAM/GPU ...

Neil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 19, 2018 0
Engaged ,
Jul 19, 2018

Copy link to clipboard

Copied

We have from time to time, the same problem.

With older MAC's with NVIDIA P4000 or "new" MACpro's with the internal graphic cards.

We did not find any reason to go for software only and sometimes that works with GPU's.

However, the ADOBE yield from the graphics cards is also small,

in comparison to Blackmagic.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 19, 2018 0
New Here ,
Jul 20, 2018

Copy link to clipboard

Copied

The same problem - a lot of effects say you need a GPU-boost. But i have it on - Try metal and open GL. Both didn't work!

iMac13,2 / High Sierra 10.13.5

3,4 GHz Intel Core i7

32 GB 1600 MHz DDR3

NVIDIA GeForce GTX 680MX 2048 MB

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 20, 2018 2
Engaged ,
Jul 23, 2018

Copy link to clipboard

Copied

It is unclear what these settings in ADOBE bring.

The whole GPU story at ADOBE is just marketing, with no real technical background. Otherwise, good programmers would have more out of the GPU

or the GPU's performance get.

Product management does not care.

A little new feature and a big colorful show and everything is fine.

ADOBE working so for years.

The young artists then scream at the IBC like at a Beatles concert,

although the demo did not work.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 23, 2018 0
Adobe Community Professional ,
Dec 09, 2019

Copy link to clipboard

Copied

KonEckton

Maybe using a VR effect in a non VR environment.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 09, 2019 0
New Here ,
Feb 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I had this problem today with the latest CC2020 Update. I tried to apply the VR:Glow effect onto parts of my edit and suddently had the the same GPU acceleration problem. Hardware and drivers are all up to date and work properly.

The fix for me was to go through the adjustment layers and the clip layers beneath to find the problem being caused by the top adjustment layer adding a "unsharp mask" effect. The compination of VR:Glow and "unsharp mask" not being on one layer seems to mess um GPU acceleration.

This just accounts for my case. There might be different combinations that desrupt the engine.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 03, 2020 0
Explorer ,
Jul 23, 2018

Copy link to clipboard

Copied

But how can I get rid of this annoying

“Effekt erfordert GPU-Beschleunigung” watermark

on top of my final render?!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 23, 2018 3
Engaged ,
Jul 23, 2018

Copy link to clipboard

Copied

In the Final File?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 23, 2018 0
Explorer ,
Jul 23, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Yes

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 23, 2018 2
New Here ,
Jul 23, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Yes

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 23, 2018 2
New Here ,
Jul 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I have the same Problem. Is there  in the meanwhile a solution for this Problem?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 25, 2018 0
Explorer ,
Jul 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

nope sorry

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 25, 2018 0
Explorer ,
Dec 09, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Same Problem. This Adobe... just make me so angry. How professionals should work if we have no support.... 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 09, 2019 0
New Here ,
Jan 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hey habe das gleiche Problem und brauche dringend eine Lösung.

Habe auch schon von einem MacPro zu einem iMacPro 2017 mit HighSierra 10.13.6 mit Radeon Pro Vega 56 Grafikkarte mit 8176 MB gewechselt und benutze Premiere Pro CC 2019.

Leider ist neuer doch nicht immer besser, nur ein Downgrade kommt nicht in Frage... (Hochschul Netzwerk)

Kann iregndjemand mittlerweile einen Tip geben womit es klappt?

Ich versuche alles

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 21, 2019 1