Green pixel glitch

New Here ,
Dec 28, 2020 Dec 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have been editing on a new computer where I encountered this weird problem. Whenever the clip is playing in preview, half of the preview is filled with green pixels. Whenever the preview is paused, the clip looks normal. I have set my rendering to Mercury Engine Playback Software Only but that didn't help. The exported clip still has the glitch. Any clues on what this is and how to fix it. I am using the 11th gen i5 and intel iris xe.

TOPICS
Error or problem, How to

Views

179

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Dec 28, 2020 Dec 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Dec 28, 2020 Dec 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Sounds like a gpu issue.

Update your graphics driver from the manufacturer.

Post computer specs, OS and Pr build (not just the latest).

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Mar 01, 2021 Mar 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Speeddart,

 

Please share following information:

1. version of Premiere pro you are working with.

2. if you are working with HEVC or H264 media then try to disable HW decode ( disable H264/HEVC hardware accelerated Decoding underPreferences > Media).

3. type of media you are workign with.

4 Driver version of intel chips.


Regards

Abhishek 

 

 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 01, 2021 Mar 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I'm having t he same issue and have been trouble shooting for a week no avail. I can not use an older driver as I do t have one. Please advise. 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines