Inverted color / flipped image (ProRes4444 premult in Premiere with Mac Pro 2019, metal, afterburner

New Here ,
Jul 09, 2021 Jul 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Pretty strange effect when viewing in Premiere and Media Encoder. (File is Prores4444 w premultiplied alpha) In premiere if I change the renderer to software ths goes away. GPU is AMD Radeon Pro Vega II 32 GB. THere is a mac Afterburner card installed. So far I see no reason to believe anything is wrong with the files. If I remove the Afterburner card all returns to normal. Also ProRes4444 with straight alpha looks normal.

 

Screen Shot 2021-07-09 at 8.13.19 AM.png

TOPICS
Error or problem, Hardware or GPU

Views

52

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 16, 2021 Jul 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Danny68,

 

We're sorry about the poor experience. Please let us know the version of Premiere Pro that you are using. Also, have you made any recent changes like updating the drivers or updating the apps?

 

Thanks,

Sumeet

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 19, 2021 Jul 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Premiere 15.2.0

This happened on a fresh install on a new system so I had never seen the machine behave otherwise.

Update: I noticed the GPU card is not on the list of fully supported GPU's yet, perhaps in the future this issue will be fixed.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines