Highlighted

Iphone videos not rendering properly

Community Beginner ,
Sep 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello! I'm new to editing with premiere and have been facing an issue.

Some of my iphone clips that ive edited in only export with audio and no video. 
Most of my iphone recordings drop right in no problem and export no problem.
I notice though its the vertical videos that dont export properly for me, some of them do but most of my vertical clips only export with audio and no video. I also notice that when I pause on the timeline any section with a vertical clip doesnt even show up until I press play.

Heres what it looks like in the timeline on a test project. Notice how the clip dissapears but the other clip doesnt. Its the dissapearing clip that only renders with audio but no video, the other clip renders normally.

ezgif-7-88b866a6f198.gif

 

 

 

 

 

 

 


Also the clips show up properly when I switch to software only render mode, but obviously I refuse to render that way.
Also heres my render settings.
Desktop 2020-09-08 2-27-45 AM-839.png


Ive tried google and I've spent a considerable ammount of time trying to solve this but to no avail.
any help would be much appreciated.


Topics

Error or problem

Views

34

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Iphone videos not rendering properly

Community Beginner ,
Sep 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello! I'm new to editing with premiere and have been facing an issue.

Some of my iphone clips that ive edited in only export with audio and no video. 
Most of my iphone recordings drop right in no problem and export no problem.
I notice though its the vertical videos that dont export properly for me, some of them do but most of my vertical clips only export with audio and no video. I also notice that when I pause on the timeline any section with a vertical clip doesnt even show up until I press play.

Heres what it looks like in the timeline on a test project. Notice how the clip dissapears but the other clip doesnt. Its the dissapearing clip that only renders with audio but no video, the other clip renders normally.

ezgif-7-88b866a6f198.gif

 

 

 

 

 

 

 


Also the clips show up properly when I switch to software only render mode, but obviously I refuse to render that way.
Also heres my render settings.
Desktop 2020-09-08 2-27-45 AM-839.png


Ive tried google and I've spent a considerable ammount of time trying to solve this but to no avail.
any help would be much appreciated.


Topics

Error or problem

Views

35

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
Sep 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

From your screen shots, it looks like you are working in Premiere Pro.

 

This is the Premiere Elements forum.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Community Beginner ,
Sep 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

sorry about that, thank you.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Sep 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Moved to Premiere Pro forum.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Sep 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

If the footage is variable framerate convert to constant framerate with Handbrake before bringing into Premiere.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Community Beginner ,
Sep 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

i shall try that and let you know.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...