Highlighted

Issue with Audio Clip Mixer not adjusting correct clip

Community Beginner ,
Nov 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Almost every time I adjust the audio levels of a clip using the Audio Clip Mixer it will adjust the clip in front of it.

 

Notice in the picture below where my edit line is. We're concerned with the blue track.

Screenshot 2020-11-13 165816.pngScreenshot 2020-11-13 170029.png

If I adjust the audio level it won't adjust the clip my edit line is on, it will adjust the one in front of it. I'd say this happened 80% of the time and it doesn't matter if there's effects or audio dissolves.

 

Am I doing something wrong or is this a bug?

TOPICS
Audio, Editing, Error or problem, User interface or workspaces

Views

56

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Issue with Audio Clip Mixer not adjusting correct clip

Community Beginner ,
Nov 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Almost every time I adjust the audio levels of a clip using the Audio Clip Mixer it will adjust the clip in front of it.

 

Notice in the picture below where my edit line is. We're concerned with the blue track.

Screenshot 2020-11-13 165816.pngScreenshot 2020-11-13 170029.png

If I adjust the audio level it won't adjust the clip my edit line is on, it will adjust the one in front of it. I'd say this happened 80% of the time and it doesn't matter if there's effects or audio dissolves.

 

Am I doing something wrong or is this a bug?

TOPICS
Audio, Editing, Error or problem, User interface or workspaces

Views

57

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Nov 13, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Nov 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

what are the properties of your audio clips?  wondering if they're a compressed format (like mp3) or from a video clip with a variable frame rate...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 13, 2020 0
Community Beginner ,
Nov 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Here are the properties but this happenes with anything. File doesn't seem to matter. Audio only or audio from video, it's all the same.

 

Artlist.wav
Type: Waveform Audio
File Size: 34.52 MB
Source Audio Format: 44100 Hz - 16-bit - Stereo
Project Audio Format: 44100 Hz - 32 bit floating point - Stereo
Total Duration: 00:03:25:07880

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 13, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Nov 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

are your sequence settings 44.1?  If not, try changing them.  Do you have any audio sources with different settings in your sequence?  

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 13, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Nov 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

and you might go in to prefereces: audio hardware and change input to none...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 13, 2020 0
Community Beginner ,
Nov 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

The sample rate was set to 48000 Hz. I'll try your suggestions and see if it makes a difference.

 

Thanks!!!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 13, 2020 0
Community Beginner ,
Nov 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Well, I've tested these solutions out and I can say with some confidence now that it didn't help. It's just so strange because it happens randomly, but frequently. I can't seem to figure out why it's doing this.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 15, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Nov 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Might want to check your track targeting and Selection follows playhead..

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 15, 2020 2
Adobe Community Professional ,
Nov 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I would need to have seen more of your timeline, especially as like Ann, I need to see your track targeting. Which is on the left side of the timeline control header block.

 

The video on V3 is clearly the selected item, what audio is connected with that track, and of course, what audio tracks are selected? If we could actually see your timeline, we could tell.

 

Neil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 15, 2020 0
Community Beginner ,
Nov 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Here's a better screenshot.

Screenshot 2020-11-15 133422.png

The audio is a music track and is not linked to any video. I like to use the clip mixer just for music. I use the Audio Gain tool for clips. In this case I'm working with track 4 (blue). I assume that where ever the edit line is, that's the audio track that will be affected when I adjust the audio slider but often it adjust the clip ahead of the edit. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 15, 2020 0
Community Beginner ,
Nov 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I was able to take a video of the error.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 15, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Nov 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

If Premiere is acting weird: FAQ: How to reset (trash) preferences. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 16, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Nov 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

In that video, it appears you have the playhead at the end of the audio clip when you add an amount. The playhead is always "connected" to the frame after it, never before it.

 

So in that case, you are actually working on the next clip.

 

When you want to do something on the last fram of a clip/media, you need to move to the end then back one frame.

 

Neil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 16, 2020 0
Community Beginner ,
Nov 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the reply Neil but I'm not sure I understand what you mean. The play head is clearly in the middle of the clip when I adjust the audio level the first time. It's not on the edit at all. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 16, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Nov 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

You apply audio transitions on the clip at A4 that does not have a function since you just cut the clip and apply the transition/s. What happens if you remove all those un-needed transitions and just use the audio as is on A4?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 16, 2020 0
Community Beginner ,
Nov 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

The existance of a transition doesn't matter. This has happend with just cuts and with transitions. Like I've mentioned before, it seems to happen randomly. I type in a value, I've clearly positioned my playhead on the correct clip, I'm not near the edit and yet it affects the clip ahead of the playhead and not the clip I'm curently on. I then undo and repeat the process but then it works fine. Just like in the video.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 16, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Nov 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Did you try what I suggested?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 16, 2020 0
zefrem7 LATEST
Community Beginner ,
Nov 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

No not yet but I absolutely will and will report back. 

 

Thank you kindly for trying to help. It's appreciated.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 16, 2020 0