Issue with not being able to disable LUT on Arri footage. 'Disable Master Clip' option greyed out.

New Here ,
Nov 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Guys, 

Just imported some Arri 2K Anamorphic Footage and Prem has put a LUT on it straight away. I assume it's the LUT used on the monitors on set.

 

Usually you can just disable the master clip but it's greyed out. It's fine to edit with the LUT on but i'll need to export it as log for when we colour grade it. 

 

Any Ideas?

Thanks!

TOPICS
Editing

Views

246

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

1 Correct Answer

Adobe Community Professional , Nov 07, 2020
Mike Dziennik Adobe Community Professional , Nov 07, 2020
If you right click and choose Modify>Interpret Footage... then look at the Color management settings at the bottom of that dialogue. Is there an Input LUT and what colorspace is being detected?

Likes

Translate

Translate
Jump to answer Jump to answer
Adobe Community Professional ,
Nov 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Have you tried right clicking on the clip in the project panel and choosing 'Disable Masterclip Effects'?

Not sure it would be greyed out but the command above should disable any and all masterclip effects.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
5F9C AUTHOR
New Here ,
Nov 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Mike,

 

Yeah I've tried this, still greyed out which is really strange. 

 

Some of the thumbnails of the shots are log and then when I hover over them for a preview or insert into the timeline, the LUT appears.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
Nov 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

If you right click and choose Modify>Interpret Footage... then look at the Color management settings at the bottom of that dialogue. Is there an Input LUT and what colorspace is being detected?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
5F9C AUTHOR
New Here ,
Nov 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

BINGOOOO! Sorted 

Went on to interpret footage > colour manegment > and unticked the embedded LUT. 

 

Thank you SO much Mike!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
New Here ,
Feb 05, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I'm having the same issue, although when I hit Modify>Interpret Footage, I don't have any Color management options. I cannot seem to get rid of this LUT no matter what. Any ideas?

 

Thanks!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
Feb 05, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Is it an Arri clip?

 

That was a specific thing there ... if not Arri, what is your media created by?

 

The color management options is down at the bottom of the Modify/Interpret dialog if you're on the 14.8 build. And at this time, is only available (not grayed-out) for ProRes, Sony XDCAM and a couple other types of media.

 

Neil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more