Highlighted

Issues using render and replace with warp stabilizer?

New Here ,
Jul 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello!

I'm having issues with the functionality of using render and replace while also using the warp stabilizer effect, or trying to use render and replace on nested sequences.

I was really excited when I found this issue because I am wanting to render out all my effects with high-OG quality replacements so I can export the entire sequence as a .xml in order to bring it into another software.

Currently, when I bring the .xml file into different software, all the clips that are stabilized do not come through since the .xml doesn't know what to do with them.

I thought I have found an easy way to fix this compatibility issue, however, when I render and replace the clip it doesn't render the effect, instead, it gives me the "New Frames need stabilizing" banner - which is of course hard rendered into the new clip.

I think it is possible to turn the banner off in the advanced settings, but usually, as I understand it this would mean that the effect hasn't actually been applied to the footage?

Does anyone have a workaround for this that isn't individually exporting each clip and manually replacing it?

Most of my nested clips have multiple effects overlayed but .xml files also cannot cope with these.

I really like the idea of being able to render the effects out while still easily maintaining the ability to replace with the unrendered version at any point.

Please let me know if there is a better way to do this - or if you have suggestions.

Thanks very much

TOPICS
Editing, Effects and Titles, Export, Formats

Views

105

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Issues using render and replace with warp stabilizer?

New Here ,
Jul 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello!

I'm having issues with the functionality of using render and replace while also using the warp stabilizer effect, or trying to use render and replace on nested sequences.

I was really excited when I found this issue because I am wanting to render out all my effects with high-OG quality replacements so I can export the entire sequence as a .xml in order to bring it into another software.

Currently, when I bring the .xml file into different software, all the clips that are stabilized do not come through since the .xml doesn't know what to do with them.

I thought I have found an easy way to fix this compatibility issue, however, when I render and replace the clip it doesn't render the effect, instead, it gives me the "New Frames need stabilizing" banner - which is of course hard rendered into the new clip.

I think it is possible to turn the banner off in the advanced settings, but usually, as I understand it this would mean that the effect hasn't actually been applied to the footage?

Does anyone have a workaround for this that isn't individually exporting each clip and manually replacing it?

Most of my nested clips have multiple effects overlayed but .xml files also cannot cope with these.

I really like the idea of being able to render the effects out while still easily maintaining the ability to replace with the unrendered version at any point.

Please let me know if there is a better way to do this - or if you have suggestions.

Thanks very much

TOPICS
Editing, Effects and Titles, Export, Formats

Views

106

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jul 15, 2020 0

Have something to add?

Join the conversation