Limetri Monitor not accurate

New Here ,
Mar 22, 2021 Mar 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello, Ican't explain the behavior of Lumetri monitor since :

  • Everything is black and white
  • Vectorscope proves there isn't any dominent color

LimetriMonitorBW.png

The lumetri monitor behaves as if the tint of bright colors were more magenta whereas dark colors were more green.

Am I the only one to experience that ?

Of course, I didn't touch the white balance into the Lumetri panel.

TOPICS
Effects and Titles

Views

57

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 22, 2021 Mar 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Switching to 10bit precision removes the mismatch. The trace is always going to be a little fuzzy so it could just be a 8bit RGB<->YUV precision issue.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 23, 2021 Mar 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thank you for your answer Mike.

I may not have tried the right way :

  1. New 10bits comp
  2. Look at the lumetri monitor
  3. With a white/grey/black object into the comp

10bits.png

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines