Highlighted

Losing Rendered Video Clips and Time travel

Participant ,
Jul 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Ok so the title of this post seems weird. Let me explain

I am creating my first 4K Project, and following some tips for a hybrid approach so generating high quality Pro Res 422 files. The idea being I then create a final Pro Res 422 master from which to make various H264/H265 exports etc.

All was well for a while then noticed I had to keep re-rendering Preview files (and Warp Stabilised Clips) I had done every time I opened a Project. There are some old threads on this but no real answers from what I see.

So I was looking in Explorer and saw the rendered clips were there, but to my surprise they had a date stamp of 5 days into the future !. Today is 3rd July and Premiere had created a file in Windows dated 8th July ?.

I have checked Windows 10 system drive image - all is fine, no corruption .

Other programs create the correct date for files?.

Can anyone explain what is going on here. First - why am I losing links to previously rendered 4K Video Preview clips and why is Premiere saving rendered files with the incorrect dates?

I have upgraded from 14.2 now to 14.3 and same issue. Windows latest version - no updates required.

I am using a Project Folder for the Project and a separate Folder for storing Support Files such as Preview Files. All is linked OK in the Project Settings dialog box.

Earlier posts suggested you need to use default folders otherwise this happens but the discussion threads were quite old.

Topics

Error or problem

Views

57

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Losing Rendered Video Clips and Time travel

Participant ,
Jul 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Ok so the title of this post seems weird. Let me explain

I am creating my first 4K Project, and following some tips for a hybrid approach so generating high quality Pro Res 422 files. The idea being I then create a final Pro Res 422 master from which to make various H264/H265 exports etc.

All was well for a while then noticed I had to keep re-rendering Preview files (and Warp Stabilised Clips) I had done every time I opened a Project. There are some old threads on this but no real answers from what I see.

So I was looking in Explorer and saw the rendered clips were there, but to my surprise they had a date stamp of 5 days into the future !. Today is 3rd July and Premiere had created a file in Windows dated 8th July ?.

I have checked Windows 10 system drive image - all is fine, no corruption .

Other programs create the correct date for files?.

Can anyone explain what is going on here. First - why am I losing links to previously rendered 4K Video Preview clips and why is Premiere saving rendered files with the incorrect dates?

I have upgraded from 14.2 now to 14.3 and same issue. Windows latest version - no updates required.

I am using a Project Folder for the Project and a separate Folder for storing Support Files such as Preview Files. All is linked OK in the Project Settings dialog box.

Earlier posts suggested you need to use default folders otherwise this happens but the discussion threads were quite old.

Topics

Error or problem

Views

58

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Participant ,
Jul 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I've just had an hour remote session with a Level 2 Microsoft Guy. He has looked at the issue and concluded this is an Adobe application glitch ?. I have included here a screen window grab showing the actual file date inconsistency. I was working past midnight looking at this. So 4th July .... but Date of Rendered files says 9th July 2020 !!. Date Created and Date Modified are correct.

This all started in using version 14 of Premiere as I was constantly having to re-render the whole timeline on opening up the project and loading it to continue editing. If anyone has a clean fix for this please let me know.

File_Date_Query.JPG

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Jul 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have seen this in Ae also, these so called future files.

AFAIK it only affects QT file.

 

Delete al rendered files, empty folder manually.

Render and save.

see how that goes.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
JonesVid LATEST
Participant ,
Jul 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thank you Ann

I have gone back to 14.0,4 version to try that and I get same issue - so yes your comment on QT Files causing it looks correct

I did try manually deleting all rendered files - re-render than save but had same issue when re-opened the Project !!. Had to render yet again.

I'll upgrade back to 14.2 for now (not 14.3 yet ....) and try a different HQ codec

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...