Highlighted

Lumetri color issue

Community Beginner ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I was editing a video a usual and i have this unexpected glith when i colorgrade my footage. If i turn off effects the glitch disappears, the issue is with colorgrading. I have never had this issue before and this is my first time editing with the new version on PP i installed a couple days ago, so i guess it may have something to do with the new versionCaptura de pantalla (194).pngCaptura de pantalla (195).png.

If you are running a recent Nvidia GPU, the problem lies in the newly released 451.48 drivers. Both the Game Ready and the Studio Drivers suffer from the same problem. Until that gets resolved, we recommend reverting to the 446.14 Game Ready Driver or the 442.92 Studio Driver.

Topics

Error or problem, Freeze or hang, Hardware or GPU, User interface or workspaces

Views

254

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Lumetri color issue

Community Beginner ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I was editing a video a usual and i have this unexpected glith when i colorgrade my footage. If i turn off effects the glitch disappears, the issue is with colorgrading. I have never had this issue before and this is my first time editing with the new version on PP i installed a couple days ago, so i guess it may have something to do with the new versionCaptura de pantalla (194).pngCaptura de pantalla (195).png.

If you are running a recent Nvidia GPU, the problem lies in the newly released 451.48 drivers. Both the Game Ready and the Studio Drivers suffer from the same problem. Until that gets resolved, we recommend reverting to the 446.14 Game Ready Driver or the 442.92 Studio Driver.

Topics

Error or problem, Freeze or hang, Hardware or GPU, User interface or workspaces

Views

255

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

It might be a GPU drvier issue.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Employee ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Defintely looks like it, Andy. Thanks, man.

 

Kevin

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have the same issue and I'm running on a Geforce 1080.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Employee ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Any more details, Max? It would be great to get more to go on.

 

Thanks, man.

Kevin

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Yes I have the answer,

 

I updated my Nvidia GTX 1080 last night and I had this problem since. Today I tried to downgrade to the previous update and now all the problems are gone. So it is definitely a GPU driver issue.

 

Good luck.

 

Max

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Community Beginner ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I updated my gpu drivers last night too, it might be that. I have a GTX 1050, did you find a way to fix it?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have exactly the same issue, and I'm halfway through a video edit project that I've half exported and need to complete the final two videos by the end of this weekend.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Employee ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Mikey,

Hey there. We need full details about your system and media please. Otherwise, we're probably going to misfire on the diagnosis.

 

Thanks,
Kevin

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Kevin

I think it is GPU related with the nVidia graphics. I found another post on the support site that recommended redownloading the driver and this time doing a custom install and ticking the "perform clean install" box. I have done this, but interestingly it didn't solve the issue on my computer. But what has solved the issue is changing the project setting from using the Mercury Playback Engine GPU Acceleration (CUDA) to the Mercury Playback Engine GPU Acceleration (OpenCL). So at least, until there is a fix from the nVidia side, I can still render out my current projects. Hope this helps.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Employee ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

agustinp50639925,

Sorry about this. Awfully weird. Looks GPU releated, therefore, we need full details about your system and media please.  Can you make that happen?

 

Thanks,
Kevin

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Community Beginner ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I updated the gpu drivers last night, it might be that. These are my pc specs:

-GTX 1050

-i7 7700HQ

-16GB RAM

 

Do you need anything else?

 

Thanks,

Agustin.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Known issue, roll back a driver.

For me with a 1070ti its 445.87. Solid in Pr and Ae which also had a driver issue.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...