Lumetri Scopes Lag

Participant ,
Jun 01, 2021 Jun 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

my specs

windows 10 64 bit

intel i9-10900k 3.7

132 ram

rtx 3080 nvidia.

premiere 15.2

 Latest Nvidia Studio driver.

All SSD Drives

 

Great machine for editing. But with the new premiere update my lumetri scopes lag. When I click on the window it can take 10-15 seconds for window to appear. And then if I change something it doesnt always change on the scopes. I have to advance a frame or two for it to register that something is changing. Any ideas? It works but has made my color grading workflow incredibly annoying.

TOPICS
Editing, Performance

Views

296

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 01, 2021 Jun 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Huh ... not getting that on my PC ... that would be frustrating, yea.

 

What's the media? Format/codec, created by what? Any other effects applied?

 

Neil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Jun 01, 2021 Jun 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

It is H.264 footage. Standard stuff shot on Sony A7R iii and Sony A7iii in 4k. Also happens on stuff shot on a7s 1920x1080.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Jun 01, 2021 Jun 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

And effects like Lumetri color stuff. Sometimes using Red Giants Colorista or Filmconvert Nitrate, but it seems to be the same no matter what.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jun 01, 2021 Jun 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Mandolinsta,

Any nested audio? If so, remove it and see if your performance improves.

Regards,
Kevin

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Jun 01, 2021 Jun 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

no but I might have figured it out! Deleted media cache. I had done that before multiple times and it didnt seem to fix the issue, but after researching and posting I tried one more time and it seems fixed ha. Thanks anyway.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines