Highlighted

Moiré after transcode with Premiere but NOT with Resolve!

Community Beginner ,
Nov 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

 

transcoding  1080 50p h264 mp4 (mavic air) to 1080 25i AVC-I 100 mxf (broadcast codec) introduces massive moiré with premiere pro whereas transcoding with Davinci Resolve looks fine!!

I tried all variations of different parameters and checkboxes in the export settings of Premiere Pro... no chance!

Here is the original file, an export-settings screenshot and the two transcoded files. Feel free to check yourself...

https://drive.google.com/drive/folders/11iBsh7u7I14HZHf-l_rxfkvk5JB59cm5

What is going wrong in Premiere Pro?

TOPICS
Export

Views

15

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Moiré after transcode with Premiere but NOT with Resolve!

Community Beginner ,
Nov 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

 

transcoding  1080 50p h264 mp4 (mavic air) to 1080 25i AVC-I 100 mxf (broadcast codec) introduces massive moiré with premiere pro whereas transcoding with Davinci Resolve looks fine!!

I tried all variations of different parameters and checkboxes in the export settings of Premiere Pro... no chance!

Here is the original file, an export-settings screenshot and the two transcoded files. Feel free to check yourself...

https://drive.google.com/drive/folders/11iBsh7u7I14HZHf-l_rxfkvk5JB59cm5

What is going wrong in Premiere Pro?

TOPICS
Export

Views

16

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Nov 03, 2020 0

Have something to add?

Join the conversation