Highlighted

Mp4 video glitches out on import

New Here ,
Aug 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

I saw a similar post in the forums but my problem is slightly different, and I'm importing an mp4 file. The video I'm using was originally a mov file that was converted into an mp4. I sent it off as an mp4 to be edited, it was returned as an mp4, and when I import it to Premiere, it looks like the photo below. When I play it it looks like normal, but as soon as I stop it it goes back to looking like this. That makes it nearly impossible to edit. I put it into Media Encoder, and had it at match source and H.264, but when I hit the start queue button the preview looked like the glitched out version still. What's going on here??

 

IMG_2764 (1).jpg

 

Update: I just re-converted it using an online converter and that seemed to work. Still very strange though. I'd be interested if anyone knew what happened.

Topics

Editing, Error or problem, Import

Views

36

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Mp4 video glitches out on import

New Here ,
Aug 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

I saw a similar post in the forums but my problem is slightly different, and I'm importing an mp4 file. The video I'm using was originally a mov file that was converted into an mp4. I sent it off as an mp4 to be edited, it was returned as an mp4, and when I import it to Premiere, it looks like the photo below. When I play it it looks like normal, but as soon as I stop it it goes back to looking like this. That makes it nearly impossible to edit. I put it into Media Encoder, and had it at match source and H.264, but when I hit the start queue button the preview looked like the glitched out version still. What's going on here??

 

IMG_2764 (1).jpg

 

Update: I just re-converted it using an online converter and that seemed to work. Still very strange though. I'd be interested if anyone knew what happened.

Topics

Editing, Error or problem, Import

Views

37

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Employee ,
Aug 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi annav27030225,

Glad to hear it that has been resolved. Usually, such issues might occur due to encoding errors which in some cases can be fixed by transcoding the media file. Also, in some cases, similar-looking preview issue might appear due to Renderer or GPU driver issues. For which you may switch the Renderer to Mercury Playback Engine Software Only and update the GPU drivers. Hope it helps. Let us know if you have any questions. We're here to help.

 

Thanks,

Sumeet

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...