Playhead keeps stopping on playback

Community Beginner ,
Jan 20, 2017 Jan 20, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

I am using the latest Premiere Pro on a windows 10, very powerful machine and for no reason at all when I am playing through my timeline the playhead suddenly stops and I have to press space bar to get it moving again. It keeps doing this. I am only playing audio so its not a power or GPU/processing issue. It does it on video tracks too.

I have just moved over from Mac to Windows and although my MAC computer was shite, Premiere worked with little problems on it. I hope this is not a windows thing...?? Please help!

Views

6.4K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jan 20, 2017 Jan 20, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 20, 2017 Jan 20, 2017

Copy link to clipboard

Copied

It's not a commonly reported issue on either platform.

If Bob's suggestion doesn't work, report back.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 24, 2017 Jan 24, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi guys

Thanks for the replies.

I don't even get an option to choose as my default input says "no input".

It is still stopping.

Any other advice?

Thanks

david

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 24, 2017 Jan 24, 2017

Copy link to clipboard

Copied

OK.  Give us some details.  Might spark an idea.

How To Ask For Help

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jan 28, 2017 Jan 28, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Do any segments of your timeline have red bars over them?  If so, select the Timeline Panel and hit the Enter key.  That will render previews that should smooth out playback. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 01, 2018 Feb 01, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Thank you!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Feb 15, 2017 Feb 15, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi Zomid,

Do you need more help with this?

Best,

Rameez

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 10, 2017 Aug 10, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I'm having this same issue, I've spent hour searching for a solution. I Don't have the same audio inputs as in the youtube video sot that's no help at all.  This only became a problem about 4 days ago and Its simply destroying my workflow.  Using windows 10 duel nvido 970 cards i7 processor.  Make no sense why it just started happening.  Anyone have anything i can try. I'm really getting frustrated with it!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Aug 10, 2017 Aug 10, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Aug 10, 2017 Aug 10, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Chris: It might help to do a full-screen capture of your UI with the sequence in question in place right after playback stops. We might be able to see something that hints at a problem: the Program monitor zoom level, the playback resolution, etc. It's worth a shot.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 10, 2017 Aug 10, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the reply, I have a screenshot attached of my ui right after the playback stops.  Pressing the space bar will make it play again but it will stop after several frames.  I noticed as well that if I set my second monitor as the Monitor out, it flickers on and off unless the video is actually playing.  if the video is paused the monitor will keep flickering revealing the desktop background on and off.

premiereshot.jpg

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 14, 2019 Sep 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

This problem is normally caused by a faulty microphone or headphones.

Try a spare set of headphones or check a web am, occasionally cheap ones are not recognized very well and can cause problems.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 21, 2021 Jan 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I have the same issue, when i hit space bar, it plays 2 seconds and it automatically stops. But when i mute the audio, it plays continuesly. Send help please.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 21, 2021 Jan 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
The issue I had was because my headset wasn’t plugged in properly, when u take out or put in a audio device premire pauses.
Hope this helps

Sent from my iPhone

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines