Highlighted

Playhead RANDOMLY jumping to beginning of sequence

New Here ,
Jul 24, 2018

Copy link to clipboard

Copied

When trying to do simple tasks such as dragging clips to another sequence, hopping to the next clip, or even leaving a marker, the playhead is jumping all the way to the front of the sequence. This is not the same thing as the preference option "At playback end, return to beginning when restarting playback". I am NOT playing when this is happening.

Any ideas? I quit, restarted, yadda yadda, still happening.

I'm on 12.1.2 (Build 69)

Adobe Community Professional
Correct answer by Peru Bob | Adobe Community Professional

Try resetting the preferences:

FAQ: How to reset preferences in Premiere Pro?

If that doesn't work, try resetting the Workspaces:

Reset a workspace

Reset the current workspace to return to its original, saved layout of panels.

  1. Do one of the following:
    • Click the Workspace menu icon and select Reset to Saved Layout.
    • Choose Window > Workspace > Reset to Saved Layout.

from here:

https://helpx.adobe.com/premiere-pro/using/workspaces.html

If that doesn’t work,try updating or rolling back your graphics driver directly from the video card manufacturer’s site.

Views

2.0K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Playhead RANDOMLY jumping to beginning of sequence

New Here ,
Jul 24, 2018

Copy link to clipboard

Copied

When trying to do simple tasks such as dragging clips to another sequence, hopping to the next clip, or even leaving a marker, the playhead is jumping all the way to the front of the sequence. This is not the same thing as the preference option "At playback end, return to beginning when restarting playback". I am NOT playing when this is happening.

Any ideas? I quit, restarted, yadda yadda, still happening.

I'm on 12.1.2 (Build 69)

Adobe Community Professional
Correct answer by Peru Bob | Adobe Community Professional

Try resetting the preferences:

FAQ: How to reset preferences in Premiere Pro?

If that doesn't work, try resetting the Workspaces:

Reset a workspace

Reset the current workspace to return to its original, saved layout of panels.

  1. Do one of the following:
    • Click the Workspace menu icon and select Reset to Saved Layout.
    • Choose Window > Workspace > Reset to Saved Layout.

from here:

https://helpx.adobe.com/premiere-pro/using/workspaces.html

If that doesn’t work,try updating or rolling back your graphics driver directly from the video card manufacturer’s site.

Views

2.0K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jul 24, 2018 0
Jul 24, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi christ18319888,

Sorry about this annoying issue. Are you working on an updated project or a new project?

Is this issue specific to a project/sequence?

Thanks,

Kulpreet Singh

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 24, 2018 1
New Here ,
Jul 24, 2018

Copy link to clipboard

Copied

It's a new project. I also just tried saving as a new project, but the problem persists.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 24, 2018 0
Adobe Community Professional ,
Jul 24, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Try resetting the preferences:

FAQ: How to reset preferences in Premiere Pro?

If that doesn't work, try resetting the Workspaces:

Reset a workspace

Reset the current workspace to return to its original, saved layout of panels.

  1. Do one of the following:
    • Click the Workspace menu icon and select Reset to Saved Layout.
    • Choose Window > Workspace > Reset to Saved Layout.

from here:

https://helpx.adobe.com/premiere-pro/using/workspaces.html

If that doesn’t work,try updating or rolling back your graphics driver directly from the video card manufacturer’s site.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 24, 2018 1
New Here ,
Jul 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Resetting the workspace to saved layout seems to have done the trick. Thank you!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 25, 2018 0
Adobe Community Professional ,
Jul 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

You're welcome.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 25, 2018 0
Community Beginner ,
Jan 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Thank you for this solution. This was driving me crazy.

Any idea why this might be causing this problem? I like to customize my workspace. Will this be a problem anytime I make a change to the workspace?

Thanks again for your help.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 04, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Jan 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

If you save the workspace, you can click "reset to saved layout."

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 04, 2019 0
Community Beginner ,
Jun 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I'm having the same issue now.
Anyone else?

 

Reverting to saved layouts has not fixed it unfortunately.

 

Thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 02, 2020 2
New Here ,
Jun 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I've been having this problem for a few weeks now as well and it's really frustrating but haven't found a fix yet.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 08, 2020 1
13macfil LATEST
Participant ,
Nov 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Is there still no solution? I have this very anoying behaviour sincemonths, the lates version (14.5.) didnt  chage anything! Please, Adobe! 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 05, 2020 0