PPro 15.0 editing captions DEL deletes previous letter in program window

Explorer ,
Mar 11, 2021 Mar 11, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

i noticed a strange behaviour while using the new captions:

If i edit captions in the program window, pressing DEL does the same as pressing BACKSPACE: it deletes the letter before the marker, not after it (as it does in every text editor i know).

 

In the text window for the same caption DEL works as it should. It also works flawlessly when editing essential graphics text in the program window.

 

The problem only occurs with captions.

 

Win 10 10H2, PPro 15.0, Nvidia 461.72 studio driver

TOPICS
Editing, Error or problem, User interface or workspaces

Views

134

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

Adobe Community Professional , Mar 12, 2021 Mar 12, 2021
Sounds like a bug to me. Please report bugs and feature request here: https://adobe-video.uservoice.com/forums/911233-premiere-pro

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Mar 11, 2021 Mar 11, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I noticed the same thing in Beta. And in the release version. I don't know why, but it is either a bug or by design for now. I'd call it a bug.

 

Stan

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Mar 12, 2021 Mar 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Did you report it?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 12, 2021 Mar 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I didn't, but others did.

 

FYI,  here's the public beta forum thread on captions. There was a lot of feedback and many fixes.

https://community.adobe.com/t5/premiere-pro-beta/discuss-new-captions-workflow-in-premiere-pro/td-p/...

 

I also just posted in the beta forum:

https://community.adobe.com/t5/premiere-pro-beta/delete-key-erases-reversely-with-new-caption-workfl...

 

Stan

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 12, 2021 Mar 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Sounds like a bug to me. Please report bugs and feature request here:

https://adobe-video.uservoice.com/forums/911233-premiere-pro

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Mar 15, 2021 Mar 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

My bug report has been answered. Problem will be resolved in 15.1.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines