Highlighted

Premiere Pro 14.4 - CBR no longer works with Hardware Encoding

Explorer ,
Nov 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This is just really strange.

This functionality worked FINE before, and I see LOTS of comments from Adobe personnel, confirming that

GPU (Hardware Accell) should work for CBR, and VBR-1 pass output settings.

And my H/W supported this just fine.   

Now - all of a sudden, even a low CBR, (10) setting, is no longer supported by HW Accell? 

Can someone please explain if CBR settings are no longer compatible with GPU Hardware use (Metal)

 

Latest Premiere Pro : 14.4.

MacOS : 10.15.5

Macbook Pro 16Gb RAM

Quad Core 3.1GHz, Intel i7

 

 

TOPICS
Editing, Error or problem, Export, Hardware or GPU, Performance

Views

22

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Premiere Pro 14.4 - CBR no longer works with Hardware Encoding

Explorer ,
Nov 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This is just really strange.

This functionality worked FINE before, and I see LOTS of comments from Adobe personnel, confirming that

GPU (Hardware Accell) should work for CBR, and VBR-1 pass output settings.

And my H/W supported this just fine.   

Now - all of a sudden, even a low CBR, (10) setting, is no longer supported by HW Accell? 

Can someone please explain if CBR settings are no longer compatible with GPU Hardware use (Metal)

 

Latest Premiere Pro : 14.4.

MacOS : 10.15.5

Macbook Pro 16Gb RAM

Quad Core 3.1GHz, Intel i7

 

 

TOPICS
Editing, Error or problem, Export, Hardware or GPU, Performance

Views

23

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Nov 12, 2020 0

Have something to add?

Join the conversation