Highlighted

[Premiere Pro CC 2017] Error compiling movie (GPU Render Error)

Explorer ,
May 24, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi, let's do this.

I have been haunted by this error since i update Premiere to 2017 version.

2.png

During this time i have prevented this problem, by doing some things:

A -Enable the "Use Previews"

B -Move the Lumetri effects to an adjustment layer.

C- Diseable the CUDA, and utillize the Software only

At first the A and B metods work just fine, but now they dont work anymore.

The metod C is, until this exatly moment, is the only way to solve.

However, as you can see,in this project i have a big sequence and would take a really long time do exporting.

1.png

I want avoid the C metod, besides take forever to render, i am afraid the some effect do not work as should work.

Update to Premiere Pro CC 2018 will be a solution?

I dont know if in the Premiere Pro CC 2018 this error stil exist.

But this is a PrCC2017 project with a lot of composition and dynamic links from After Effects 2017 and Adobe Audition 2017 and i am afraid that if a uptade, some compatibliy problems will apear and i wll get more problems.

I will have problems if i update?

Here some info about my PC.

3.png

4.png

PLEASE HELP ME, THIS ERROR IS MY NEMESIS

PS: Btw, I only exported the part with the "problem" and it worked. But when I export the entire project I get this error

Hi everyone, that's actions given to me,until now, the solution of this problem.

First of all, make sure your drivers are updated.

  • Delete media cache and media cache files
  • Delete your video previews

After that export your sequence!

Work for me.

I export a couple times to make sure and seems pretty effective.

A huge thanks to carlosz13485882gethoKevin-MonahanPeru BobAnn BensR Neil Haugen

carlosz13485882

Views

2.0K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

[Premiere Pro CC 2017] Error compiling movie (GPU Render Error)

Explorer ,
May 24, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi, let's do this.

I have been haunted by this error since i update Premiere to 2017 version.

2.png

During this time i have prevented this problem, by doing some things:

A -Enable the "Use Previews"

B -Move the Lumetri effects to an adjustment layer.

C- Diseable the CUDA, and utillize the Software only

At first the A and B metods work just fine, but now they dont work anymore.

The metod C is, until this exatly moment, is the only way to solve.

However, as you can see,in this project i have a big sequence and would take a really long time do exporting.

1.png

I want avoid the C metod, besides take forever to render, i am afraid the some effect do not work as should work.

Update to Premiere Pro CC 2018 will be a solution?

I dont know if in the Premiere Pro CC 2018 this error stil exist.

But this is a PrCC2017 project with a lot of composition and dynamic links from After Effects 2017 and Adobe Audition 2017 and i am afraid that if a uptade, some compatibliy problems will apear and i wll get more problems.

I will have problems if i update?

Here some info about my PC.

3.png

4.png

PLEASE HELP ME, THIS ERROR IS MY NEMESIS

PS: Btw, I only exported the part with the "problem" and it worked. But when I export the entire project I get this error

Hi everyone, that's actions given to me,until now, the solution of this problem.

First of all, make sure your drivers are updated.

  • Delete media cache and media cache files
  • Delete your video previews

After that export your sequence!

Work for me.

I export a couple times to make sure and seems pretty effective.

A huge thanks to carlosz13485882gethoKevin-MonahanPeru BobAnn BensR Neil Haugen

carlosz13485882

Views

2.0K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
May 24, 2018 0
Adobe Community Professional ,
May 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

You need to fix the error at the given time in the timeline

Delete effect, delete clip from project.

rename clip and import again, add effect.

Try again.

Dont use Previews.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 25, 2018 0
Explorer ,
May 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I've tried this and it did not work.

The error seems to be random, so every time I try to export, it shows a different time in the timeline.

I will stop using previwes to export.

Btw, I just exported the part with the "problem" / "error" and it worked, I was able to export.

But thank you for answering me.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 25, 2018 0
Adobe Community Professional ,
May 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Try updating or rolling back your graphics driver directly from the video card manufacturer’s site and then restart the computer.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 25, 2018 0
Explorer ,
May 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hey man, just tryed and still get the same error.

I uptaded to 397.93

I dont think that rolling back will solve because since 382.53 i have this error.

Should i rolling back to more older version than 382.53?????

5.png

Thank for your support.

PS: Also i am able to export small parts of the sequence without any trouble. (1minute max)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 25, 2018 0
Adobe Community Professional ,
May 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Screendump is rather small but do you have gaps in the timeline?

If so fill them with black video.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 25, 2018 0
Explorer ,
May 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Yes i have a lot of gaps in timeline.


Did this and still get the same error. 😕

Like getho​ said, i put under v1 a black video,in the whole timeline.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 25, 2018 0
New Here ,
Nov 15, 2018

Copy link to clipboard

Copied

[PROBLEM SOLVED] WHEN YOU ARE RENDERING YOUR MOVIE NO EFFECTS CANNOT BE ON THE MOVIE WHILE YOU ARE RENDERING YOUR MOVIE WITH THE  ADJUSTMENT LAYER  ON TOP ALL EFFECTS HALF TO GO ON ADJUSTMENT LAYER ALL THESE YOUTUBE VIDEOS YALL BEEN WATCHING TOLD YOU WRONG I FIGURED THIS PROBLEM OUT ON MY OWN IT TOOK 6 HOURS.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 15, 2018 0
Adobe Community Professional ,
May 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

you have to delete your video previews associated to this project, project settings, scratch disks, there you can find their location, don't link them to media cache please, this is different

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 25, 2018 0
Explorer ,
May 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I just did this and still get the same error.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 25, 2018 0
Adobe Employee ,
May 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Rafael_Clemente,

I have seen this error code before. I am investigating. See if anything in this doc might help: How to fix issues that cause errors when rendering or exporting

Thanks,
Kevin

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 25, 2018 1
Adobe Community Professional ,
May 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

hi Kevin-Monahan-l4m5Nl I'm noticing that most of these errors are solved when the video previews associated to the project are deleted, this happens with me personally on a monthly basis and i have lot of successful experience with deleting the video previews that premiere pro  creates when rendering, this is something Adobe has to really work on, both the video previews, the pek files and the media cache

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 25, 2018 0
Explorer ,
May 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

None of "Error messages" in this doc is exactly what my error show, but i tried some of solutions in this doc and no results. i Still get the same error 😕

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 25, 2018 0
Enthusiast ,
May 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I wrote an extensive list of ways to approach this, have a search for it. Summary:

delete media cache and media cache files

delete previews

change sequence previe format to pro res or similar (DMX or Cineform

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 25, 2018 0
Enthusiast ,
May 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

continued... (stupid phone!)...

do ann bens suggestion first. easiest: insert new vid track under v1 and put black video in the whole timeline.

once you've got a decent preview format you can render the project in sections.  Then export using "use previews"

Also (very important) before you try rendering reboot!  Do you have a gtx 1070?

99% of my problems were fixed by moving to gtx 1080

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 25, 2018 0
Explorer ,
May 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Here is my sequence settings:

6.png

Wich of this preview file format i should use?

7.png

Thanks for your help guys, for real.  This error is stressing me for a long time I need to solve.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 25, 2018 0
Adobe Community Professional ,
May 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Cineform 10-bit YUV.

Frustrating that you're still having this as the comments above have included every thing that might be of use.

After changing the previews setting, I would suggest as mentioned above, closing PrPro then deleting all cache, media cache database, and preview files.

Reboot, restart PrPro and see if anything is improved.

Neil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 25, 2018 1
Adobe Community Professional ,
May 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I would also add to all the useful comments something to try,

what if you click on match sequence settings ?

Make sure the video previews are the same settings as your sequence

this is maybe the last thing we can try ?

or change the scratch disks location

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 25, 2018 0
Enthusiast ,
May 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

make your preview settings the same size as your intended export

ie cineform 10bit at 1920x1080.

Have you tried setting in and out points and "render in to out"?

ie try to render the first 1/4, then the next and so on.  It will help you pin down where the actual error is.

are you sure you deleted all the media cache files? 

Next thing: create a new project and import the timeline into it.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 25, 2018 0
Enthusiast ,
May 26, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi.

You can try:

  Import the entire project into a new sequence with the same settings?

Start the program as administrator.

reproduce here the error report of the windows event viewer.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 26, 2018 0
Explorer ,
May 28, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi everyone, that's actions given to me,until now, the solution of this problem.

First of all, make sure your drivers are updated.

  • Delete media cache and media cache files
  • Delete your video previews

After that export your sequence!

Work for me.

I export a couple times to make sure and seems pretty effective.

A huge thanks to carlosz13485882gethoKevin-MonahanPeru BobAnn BensR Neil Haugen

carlosz13485882

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 28, 2018 2
Adobe Community Professional ,
May 28, 2018

Copy link to clipboard

Copied

you are welcome ! Glad your problem is solved

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 28, 2018 0