Premiere Pro CC Audio Cuts Out

Community Beginner ,
Jun 25, 2013

Copy link to clipboard

Copied

Okay,

So I've switched to the new Premiere Pro CC and now my audio drops out during playback. Doesn't matter if it's an aiff, mp3, whatever. I never had this problem with Premiere Pro CS6. All files are saved to an XServe Network on OS 10.8.4. I'll have to remain using Premiere CS6 for the time being.

Also, just tested this out. I had a TIFF sequence playing with this audio. It did NOT like that. I can play the audio by itself just fine. So it seems to be a problem with playing the video file WITH the audio.

Views

189.0K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

1 Correct Answer

Adobe Employee , May 12, 2016
Kevin-Monahan Adobe Employee , May 12, 2016
Hi,This user was in an enterprise environment, and working with TIFF sequences and audio, and on a SAN, atypical for most users. I am assuming that the OP found a solution to their particular problem.All other cases on this thread are probably not related to the OP.Audio dropouts:Audio dropouts could be caused by a number of reasons, so there is no one correct answer. Typically, it is because of one of the following:Insufficient computer resources (hardware not powerful enough).Materials were no...

Likes

Translate

Translate
Jump to answer Jump to answer
354 Replies 354
Explorer ,
Sep 15, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi guys,

 

JUst wanted to post to tell you what solved it for me.

 

I use alot of 3d party plugins and the audio drop out started when i loaded too many of them or in the wrong order. I tried to prevent som click-sound so I put a de-click plugin on the master bus. 

 

However, I used the bypass button to see if it was the plugins fault. Nothing changed, so I figured it had to be something else. I tried every solution in this post until I finally just unloaded the plugin (in other words, not using the by pass button but simply remove the plugin from the rack) and all of a sudden it worked.


It would be great if adobe could fix this bypass button bug. But I guess its not too annoying to load and un load. Hope this solves it for some ppl 😄 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Community Beginner ,
Jan 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

PR 2020 is dropping audio during plyback of final exported .mxf SQ files!!! Can adobe do anything right??? The video and audio plyback fine with all vid and aud tracks on the timeline. NOw its time to assemble all segments of a 64 min project and PR 2020 won't play the audio!! After this project switching to Resolve until adobe gets its act together!!!!!  i7 8750H with GTX1060

 

  

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Explorer ,
Apr 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

In my case I discovered another solution to this problem. Rendering or previewing timelines resulted in image without audio during playback. I lost audio after 2-3 sec. of playback. Couldn't find any solution, but discovered that my muted track caused some problems. By disabling the muted track all other audio played normal during preview. So Alt+Click the muted audio track (if any) to select it/them, then Shift+E to disable your track(s). Then hopefully preview audio without any more issues. 

Hope than can make a difference for somebody 🙂

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
New Here ,
Jan 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

What fixed this for me was removing audio that was on the audio track below (I removed the SFX audio stem on A2, that was sitting directly under the VO on A1). Very strange. Premiere must have been getting upset about trying to play both at the same time... 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
New Here ,
Jan 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

To add to this further, the DIA on A1 was only cutting out when there was a bit of my SFX stem that was at 0db volume but had no audio on it (was silent). In other places where the SFX stem had actual effects on it, the DIA/VO wouldn't drop out.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more