Highlighted

Premiere Pro CC Encoding Failed A low-level exception occurred in: Lumetri Color (AEVideoFilter)

New Here ,
Jun 26, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Trying to export video to DVD format (MPEG2-DVD).. It starts to render video "normally" up to 10-50 minutes.. Tried multiple times, changed video quality and changed output drive, always interrupting with same error code..

Is there something to do..?

- Encoding Time: 02:22:33

06/26/2015 09:40:48 PM : Encoding Failed

------------------------------------------------------------

A low-level exception occurred in: Lumetri Color (AEVideoFilter)

Export Error

Error compiling movie.

Unknown error.

Hello,

If you have a solution that you found, please return to the thread and let us know. We can only assume that you solved your issue. Typically, one will get these kinds of errors when you've exhausted system resources like VRAM, system RAM, or both.

The solution or workaround is to use Software Only mode for the Mercury Playback Engine. You can also purchase additional hardware which may assist the job.

Thanks,

Kevin

TOPICS
Error or problem

Views

78.8K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Premiere Pro CC Encoding Failed A low-level exception occurred in: Lumetri Color (AEVideoFilter)

New Here ,
Jun 26, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Trying to export video to DVD format (MPEG2-DVD).. It starts to render video "normally" up to 10-50 minutes.. Tried multiple times, changed video quality and changed output drive, always interrupting with same error code..

Is there something to do..?

- Encoding Time: 02:22:33

06/26/2015 09:40:48 PM : Encoding Failed

------------------------------------------------------------

A low-level exception occurred in: Lumetri Color (AEVideoFilter)

Export Error

Error compiling movie.

Unknown error.

Hello,

If you have a solution that you found, please return to the thread and let us know. We can only assume that you solved your issue. Typically, one will get these kinds of errors when you've exhausted system resources like VRAM, system RAM, or both.

The solution or workaround is to use Software Only mode for the Mercury Playback Engine. You can also purchase additional hardware which may assist the job.

Thanks,

Kevin

TOPICS
Error or problem

Views

78.8K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jun 26, 2015 2
Community Beginner ,
Jul 15, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I'm getting the same error in the editing timeline in CC2015... Only occurred when LUT appiled. 

No problem in export though.

Following this thread to get an answer (hopefully!). error.jpg

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 15, 2015 0
New Here ,
Oct 23, 2015

Copy link to clipboard

Copied

did you solve the problem yet?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 23, 2015 0
New Here ,
Oct 23, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for question, already yes.

I used Premiere trial on Windows 8.1. Deleted. I think i will roll on a Mac

in near future.

Too much troubles on win.

Thanks again, Emily.

2015-10-23 18:36 GMT+03:00 emily swe <forums_noreply@adobe.com>:

Premiere Pro CC Encoding Failed A low-level exception occurred in: Lumetri

Color (AEVideoFilter) created by emily swe

<https://forums.adobe.com/people/emily+swe> in Premiere Pro - View the

full discussion <https://forums.adobe.com/message/8099086#8099086>

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 23, 2015 0
Participant ,
Jul 16, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I got the same error when loading up a project with lumetri colour applied and a LUT set in there - buggiest PPro release ever

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 16, 2015 0
Community Beginner ,
Jul 16, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I have the same thing. When I try to apply any video transition that is not a simple fade.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 16, 2015 0
Adobe Employee ,
Jul 28, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Can you please share a couple of additional information:

- OS

- GPU (OpenCL/Cuda)

- Where is the LUT coming from: External imported, pre-installed

- LUT format

- Where have you applied the LUT (Basic/Creative/Export)

- Any other effects applied ?


Thanks.

Dennis

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 28, 2015 0
New Here ,
Jul 28, 2015

Copy link to clipboard

Copied

No my 30-day trial just passed, a bit too late, sorry.

-- 

Terveisin,

Antti Lehtinen

Sound-IT Media / Uurasdata

www.sound-it.fi

www.uurasdata.com

0400-655996

Heikkiläntie 7

41230 UURAINEN

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 28, 2015 0
Community Beginner ,
Aug 18, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I´ve got same Problems.

Windows 10

Latest Premiere CC

RED 4K Footage

Only Effect used is Lumetri-Color and I scaled the video to fit in 1080p. No LUT applied.

Countless Errors:

Unbenannt.JPG

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 18, 2015 0
Adobe Employee ,
Sep 30, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Are your graphics card's drivers up to date?

Thanks,

Fran

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 30, 2015 0
Explorer ,
Oct 02, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Hi, yes mine is

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 02, 2015 0
New Here ,
Oct 04, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Yes, all equipment and drivers are up to date. It happens constantly, especially if I attempt CC inside of Premiere.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 04, 2015 0