Premiere Pro randomly closes every time I render (Versions 14.9 + 15.0)

Community Beginner ,
Mar 11, 2021 Mar 11, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I finished a video project on Sunday (3/7) and I've been trying to render it every day since then (today is 3/11) and both Premiere Pro and Media Encoder will randomly closeout while I'm rendering and it happens every single time. In total around 10-15 crashes, and it's really frustrating.

 

I've been using Premiere Pro since July 2020 with no such thing like this ever happening. The file I'm trying to export is 637 MB which isn't even that much. I've exported files double and triple that size in the past with no problem. I originally had this issue on 14.9 but I updated both Premiere Pro and Media Encoder to 15.0 but it's still doing the same thing. Would love if this issue could be resolved, but even if it is I don't know if I'll continue to use Adobe software anymore after this.

 

Specs:

i5-8256U

Intek UHD 620

8GB RAM

TOPICS
Crash, Error or problem, Export, Hardware or GPU

Views

135

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 11, 2021 Mar 11, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello can you please try to do these rebooting steps:

           https://helpx.adobe.com/premiere-pro/kb/clear-cache.html

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 12, 2021 Mar 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thank you, I will try this.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 12, 2021 Mar 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

@Kantruh can you report if this helped? In general it is adviced to clear media cache when updating Premiere Pro.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 12, 2021 Mar 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

in addition to what Joelle stated, try to delete the render files from sequence..

are you on software only rendering? (check in project settings)

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 12, 2021 Mar 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I've tried GPU accelerated and Software only rendering. But in the Media Preferences of Premiere Pro I've tried rendering with decoding on and off. But I've always kept encoding on

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines