Highlighted

Premiere Pro suddenly crashing on Startup and/or Playback

New Here ,
Jun 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Since yesterday Premiere is suddenly crashing. Before it was always running very smooth and pretty much never crashed. With the new CUDA Acceleration it was even faster. Yesterday it first crashed  a few times during realtively heave tasks, e.g. playback of 4K 50fps without proxies. Then it started to crash always when I wanted to playback things (even low resolution clips) and after a while it crashed while opening. The "loading" window with the art came but it stopped with the first command and it asked me if I want to send the crash report to Adobe.

I tried the following already:
- upgrade / downgrade Premiere version

- turn off hardware acceleration

- delete media cache (in premiere and in system)

- create a new user account: i read that this helps in a different post. It did help me for some time, maybe an hour and now premiere has the same problems on this account. It is still opening (unlike on my main account), but quickly crashing. On the 14.3 version it is not even opening.

 

My system specs:

- HP Omen Obelisk 875

- Win 10 Home
- i7-9700K @ 3.60GHz, 8 cores

- Nvidia GeForce RTXC 2070

- 32 GB Ram

- Premiere Pro CC 14.2 (tried to downgrad/upgrade to 14.1, 14.3...)

 

Help is greatly appreciated. I have some big projects, that I have to finalize this week 😕

 

Topics

Crash, Freeze or hang, Performance

Views

67

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Premiere Pro suddenly crashing on Startup and/or Playback

New Here ,
Jun 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Since yesterday Premiere is suddenly crashing. Before it was always running very smooth and pretty much never crashed. With the new CUDA Acceleration it was even faster. Yesterday it first crashed  a few times during realtively heave tasks, e.g. playback of 4K 50fps without proxies. Then it started to crash always when I wanted to playback things (even low resolution clips) and after a while it crashed while opening. The "loading" window with the art came but it stopped with the first command and it asked me if I want to send the crash report to Adobe.

I tried the following already:
- upgrade / downgrade Premiere version

- turn off hardware acceleration

- delete media cache (in premiere and in system)

- create a new user account: i read that this helps in a different post. It did help me for some time, maybe an hour and now premiere has the same problems on this account. It is still opening (unlike on my main account), but quickly crashing. On the 14.3 version it is not even opening.

 

My system specs:

- HP Omen Obelisk 875

- Win 10 Home
- i7-9700K @ 3.60GHz, 8 cores

- Nvidia GeForce RTXC 2070

- 32 GB Ram

- Premiere Pro CC 14.2 (tried to downgrad/upgrade to 14.1, 14.3...)

 

Help is greatly appreciated. I have some big projects, that I have to finalize this week 😕

 

Topics

Crash, Freeze or hang, Performance

Views

68

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Ann Bens LATEST
Adobe Community Professional ,
Jun 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

If this is a big project I would finish it in the Pr version it was created in.

Updating mids project is usually not a very good idea.

FAQ: Deleting Media Cache files

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...