Premiere using only 15% of the renderer

New Here ,
Jan 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Good afternoon, I think my rendering performance is a little strange. 
I have a Ryzen 5 2600 processor and an RX 570 4GB video card.
Regardless if I render the video using Premiere or Media Encoder,
they end up using 100% of the GPU and only 15% of the processor.
I'm a little worried because I bought a Ryzen 7 3700X to improve rendering and if it continues,
the processor won't even be used in rendering as it should. The GPU acceleration option is checked,
however, I tested it on 2 friends' computers (also with this option checked),
and on one of them it used 100% of the GPU and processor,
on the other computer it used 100% of the processor and 0 % of GPU.
I'm confused, can someone help me?
TOPICS
Editing, Export, Hardware or GPU, Performance

Views

53

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
Jan 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

It depends on the GPU and CPU and how you setup Premiere Pro. The video might be worth watching. I opt to use Intel's Quick Sync.

https://www.youtube.com/watch?v=1L-erwmRxAU&feature=emb_imp_woyt

This video demonstrates how to enable GPU acceleration and GPU encoding and decoding. It also shows how to enable Intel's Quick Sync.RTX 2070 https://amzn.to...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more