PREVIEW FILES - Something funny going on with preview files...

New Here ,
Feb 26, 2021 Feb 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi all! First timer here.

 

I happened across a weird situation. We are in the middle of editing a feature  (on mac) that is 2/3 archive stuff and 1/3 material filmed with arri mini. When our editor is going through the material on the timeline and he happens to scroll through a clip manually in the timeline with a mouse the program window shows material from a totally different clip. But once he stops the "stillimage" in the program windows is back to  normal and shows the "right" stuff that should be visible at all times. If you just play the clips they work as they should.

 

Also as a bonus: Sometimes the project shows wrong resolution/aspectratio when looking at stills in the source monitor.

 

Has anyone seen/heard anything similar?

 

Heres my setups:

Screen Shot 2021-02-26 at 12.34.51.pngScreen Shot 2021-02-26 at 12.36.26.png

TOPICS
Editing, Error or problem

Views

42

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 26, 2021 Feb 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Delete preview files and empty media cache.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 08, 2021 Mar 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the reply!

 

But unfortunately this didn´t fix the issue. Weird aspectratios just keep on happening...

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines