Problem with GPU Acceleration

New Here ,
Jan 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I am making a video in which i use effects like Chromatic Abberations and Twixtor (Plugin). On their own they work fine but as soon as i put them together in a clip i get a notice saying there is GPU Acceleration needed, The strage thing is that i am using the CUDA engine so there shouldn't be any problem. I made a video with the same effects a month ago and there were no issues back then. I am using Premiere Pro 2019.

TOPICS
Editing, Error or problem, Hardware or GPU, Performance

Views

57

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
Jan 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Are you dropping VR effects on non VR clips?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
New Here ,
Jan 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Yes, i think the Chromatic Abberations is a VR effect.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
Jan 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

VR effects are designed for VR clips hence the error message.

Think you can bypass by nesting first.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
New Here ,
Jan 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Okay thank you. So I nest my clip first and then i put on the VR effect?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
New Here ,
Jan 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I put on the Twixtor effect first, i nested the clip and then put on the VR effect but it still gives me the message.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Ann Bens LATEST
Adobe Community Professional ,
Jan 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Wild guess: Try setting the sequence itself to VR.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more