Highlighted

Problem with Performance and Rendering in Media Encoder

New Here ,
Oct 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello, so I've got a problem with rendering in media encoder lately. Some of my videos render without a problem. Unfortunately most of them don't render. When I press the start render button in Media Encoder, the video won't render at all. I reinstalled both Premiere Pro 2020 and Media Encoder 2020 but nothing changed. I also downloaded a previous version of the Encoder but it won't work either.  I have to render the videos that won't work with Premiere Pro but this takes way more time. Another problem I encountered is, that I've got enormous performance issues while editing. The preview in premiere lags really bad in some cases, even thought the videos I edit are mostly similiar with similiar effects. Some videos don't lag at all. But others are almost uneditable because of the lag. The footage I use lay on an extern hard disk, but moving them didn't help as well. I attached some images that might help.

Tell me if you need more information.

Thank You in advance!

TOPICS
Editing, Error or problem, Hardware or GPU, Performance

Views

39

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Problem with Performance and Rendering in Media Encoder

New Here ,
Oct 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello, so I've got a problem with rendering in media encoder lately. Some of my videos render without a problem. Unfortunately most of them don't render. When I press the start render button in Media Encoder, the video won't render at all. I reinstalled both Premiere Pro 2020 and Media Encoder 2020 but nothing changed. I also downloaded a previous version of the Encoder but it won't work either.  I have to render the videos that won't work with Premiere Pro but this takes way more time. Another problem I encountered is, that I've got enormous performance issues while editing. The preview in premiere lags really bad in some cases, even thought the videos I edit are mostly similiar with similiar effects. Some videos don't lag at all. But others are almost uneditable because of the lag. The footage I use lay on an extern hard disk, but moving them didn't help as well. I attached some images that might help.

Tell me if you need more information.

Thank You in advance!

TOPICS
Editing, Error or problem, Hardware or GPU, Performance

Views

40

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Oct 23, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Oct 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

screenshot.jpg

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 23, 2020 0
New Here ,
Oct 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I'm sorry. Thank you for the hint!SystemInfo.pngRenderWontStart.pngEncoderEinstellungen1.pngEncoderEinstellungen2.pngEncoderEinstellungen3.pngEncoderEinstellungen4.pngEncoderEinstellungen5.pngEncoderEinstellungen6.pngEncoderEinstellungen7.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 23, 2020 0