Highlighted

Scaling issue after update of v14.4

New Here ,
Sep 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi All,

After the latest udpates of v14.4, when I scale down any image/video from bigger resolution to fit 1080p, after some extent messes up the ratio.

I am attaching a video which shows the issue clearly.

I took an image much bigger in resolution (but maintains the 16:9 aspect ratio), and started scaling down in my sequence. After some extent (around 50%) it suddenly changes the ratio from 16:9 to something else!

I checked my older projects which were working fine and I have exported videos from them for YouTube. Now those projects also started behaving wrong!!

 

As of now, uninstalled the latest update and switched back to v14.3.2, and everything works fine.

 

Let me know if anyone else is facing this issue with the latest update.

TOPICS
Editing

Views

76

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Scaling issue after update of v14.4

New Here ,
Sep 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi All,

After the latest udpates of v14.4, when I scale down any image/video from bigger resolution to fit 1080p, after some extent messes up the ratio.

I am attaching a video which shows the issue clearly.

I took an image much bigger in resolution (but maintains the 16:9 aspect ratio), and started scaling down in my sequence. After some extent (around 50%) it suddenly changes the ratio from 16:9 to something else!

I checked my older projects which were working fine and I have exported videos from them for YouTube. Now those projects also started behaving wrong!!

 

As of now, uninstalled the latest update and switched back to v14.3.2, and everything works fine.

 

Let me know if anyone else is facing this issue with the latest update.

TOPICS
Editing

Views

77

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Sep 16, 2020 0
Adobe Employee ,
Sep 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi kajin_k,

 

Sorry about the preview issue. I am not able to reproduce the issue at my end. Could you please let us know if the issue persists after switching the Renderer to Mercury Playback Engine Software Only. It will help us to test the issue properly.

 

Thanks,

Sumeet

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 25, 2020 0
Community Beginner ,
Oct 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I was having the same problem, but it was fixed after I switched over the the Mercury Playback Engine Software Only, so thank!!!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 05, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Oct 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

shanec,
That is not a fix it means there is a bug. Premiere Pro has some serious issues with scaling for PIP, mattes, masks etc. It might just be on Windows PCs with Nvidia cards.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 06, 2020 0