Source Sans Pro Regular Weight Not Showing Up

Community Beginner ,
Jun 20, 2018 Jun 20, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi all,

For some reason the font Source Sans Pro regular weight option is not showing up in Premiere Pro CC 2018 - running Mac OS 10.13.5. The font is installed. All weight options show up correctly in other programs including Photoshop CC and inDesign. Of course, the client wants Source Sans Pro regular for lower thirds. I realize I could create them  in Photoshop and import - which is what I'll do for now, but it's an annoying workaround. Screen Shot 2018-06-20 at 11.28.18 AM.png

Thanks!

Fivel

Views

1.4K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jun 20, 2018 Jun 20, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi Fivel,

Try this.

Quit  all Adobe applications.

Delete all instances of the Adobe font database files (AdobeFnt.lst, AdobeFnt10.lst, AdobeFnt11.lst, AdobeFnt12.lst, AdobeFnt13.lst, and so on).

To find other occurrences of these files, search your hard disk for 'AdobeFnt'.

Restart the computer.

Restart After Effects.

On Mac OS, the AdobeFnt.lst files can be in several locations, including the following folders:

/Library/Application Support/Adobe/TypeSupport/CS5/CMAPS

/Library/Application Support/Adobe/PDFL/9.9/Fonts

On Windows, the AdobeFnt.lst files can be in several locations, including the following folders:

C:\Program Files\Common Files\Adobe\TypeSupport\CS5

C:\Program Files\Common Files\Adobe\PDFL\9.9\Fonts

C:\Program Files\Common Files\Adobe\PDFL\9.9\CMAPS

//Vinay

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 11, 2021 Jan 11, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I'm having this exact same problem.  Regular and Bold fonts are fine in client-provided Illustrator file but I can only access Source Sans Pro Italic in After Effects, even though they're installed on the system.  On Mac, used Find to locate three AdobeFnt_.lst and deleted them and restarted system (the folders mentioned in this post don't exist on my system running CC2020).  Didn't fix the problem.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Apr 07, 2021 Apr 07, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Having the same problem, too. And the Regular font in the Source Sans Pro family disappeared about the same day that yours did in both After Effects and Premiere Pro. I've tried every fix Adobe has given me, and chatted via messager and phone probably six times. Tried older versions, newer versions, etc., and nothing is fixing it. This is getting to be just a little bit (read: a lot) ridiculous.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines