Strange Inverted Color Issue when Importing C300 Footage

New Here ,
Apr 22, 2021 Apr 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

So, filming this on a c300 MKII, everything looked good enough. 

Screen Shot 2021-04-22 at 9.46.08 PM.png

 

However, once I brought it into Premiere/Media Encoder, it gave me this strange inverted look. 

 

Screen Shot 2021-04-22 at 9.21.03 PM.png

Using the Inverted (Channel: In Phase Chrominatic) effect cancels out the worst of it but still doesn't feel exactly right and I'd rather fix it organically than add effects. It's shot 1080 RGB444 12 bit using C Log 2  C.Gamut.  

 

Anyone else encounter this? 

TOPICS
Editing, Effects and Titles, Formats, Import

Views

68

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 22, 2021 Apr 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

If you are running Premiere Pro 15 - this is a known issue. There is a cumbersome workaround available (search 'C300' in this forum). Maybe go back to Premiere Pro 2020 if you can when working with C300 footage until the bug is addressed.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 22, 2021 Apr 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Great! That's good to know. Thanks so much! 

 

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines