Stuttering/Popping Audio in Premier Pro v14.6

New Here ,
Dec 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This has been a constant problem for a long time, but it has been randomly on and off, but since the latest update it is now ongoing.

I have constant popping and stuttering of audio across all my projects. This only occurs in Premier Pro, with the same content played back in other software having no problem.

 

I'm running audio through x2 KRK Rokit 8 monitors plugged into a Scarlet 2i2. Everything is up to date with drivers, and as mentioned works perfectly in every other app/windows 20 in general, it only has issues in Premier Pro.

 

I have tried changing my latency, clearing media cache, ASIO4ALL, MME vs ASIO settings, but nothing has helped. The audio seems to play fine for several seconds and then begins to pop and crackle and stutter.

 

Any help on this would be greatly appreciated.

TOPICS
Audio

Views

36

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Stuttering/Popping Audio in Premier Pro v14.6

New Here ,
Dec 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This has been a constant problem for a long time, but it has been randomly on and off, but since the latest update it is now ongoing.

I have constant popping and stuttering of audio across all my projects. This only occurs in Premier Pro, with the same content played back in other software having no problem.

 

I'm running audio through x2 KRK Rokit 8 monitors plugged into a Scarlet 2i2. Everything is up to date with drivers, and as mentioned works perfectly in every other app/windows 20 in general, it only has issues in Premier Pro.

 

I have tried changing my latency, clearing media cache, ASIO4ALL, MME vs ASIO settings, but nothing has helped. The audio seems to play fine for several seconds and then begins to pop and crackle and stutter.

 

Any help on this would be greatly appreciated.

TOPICS
Audio

Views

37

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Dec 02, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Dec 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Do you have a sound card installed? As some soundcards typically load all sorts of audio 'helper' apps that can cause this sort of thing in Premiere.

 

Neil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 02, 2020 0
corehaza LATEST
New Here ,
Dec 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Neil,

 

No sound card installed in my system. My system specs:

 

Motherboard: MSI TRX40 Creator
CPU: AMD Threadripper 3960X
GPU: EVGA XC3 Geforce RTX 3090 OC
RAM: 64GB G.SKILL F4-3600C17-8GTZR DDR4 RAM
PSU: 1200W Corsair Platinum
Cooling: NZXT Kraken X72, enough corsair fans to create a mini windpower farm
Case: Corsair Obsidian 900D
x1 Samsung 960 - EVO 500GB NVME M2 - Windows Drive
x1 Samsung 860 - EVO 1TB SSD - Scratch Disc
x1 Samsung 860 - EVO 1TB SSD - Project Assets (Music, SFX, LUT's, etc)
x2 Samsung 860 - EVO 1TB SSD - RAID 0 - Current Project
x2 Toshiba Enterprise HDD - 8TB - RAID 1 - Media Backup Files

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 02, 2020 0