’The system has run out of application memory’

New Here ,
Mar 22, 2021 Mar 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

When i try to export my media with the format H.264 and the preset YouTube 720p HD, once it encodes to 70% complete a message pops up saying ’The system has run out of application memory’. I have tried going into File/Project Settings/Generel under "Video Rendering and Playback" and switch the renderer from "Mercury Playback Engine GPU Acceleration (Open CL)" to "Software Only" and the same thing happened where the message appeared at 70% saying "the system has run out of application memory". My laptop also has a ton of storage left. Please help!! 

TOPICS
Error or problem, Export, Freeze or hang

Views

66

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Enthusiast ,
Mar 22, 2021 Mar 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

- Do not turn off Mercury Playback Engine GPU Acceleration (Open CL)

- Change 'Optimize rendering ..' into "Memory" (Edit > Preferences > Memory.. ).

- Reboot the laptop before start of the export, and better don't use laptop during export.

Also, disable auto screen lock in the "Power & Sleep" in the Window settings, it's buggy:  https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/render-issues-error-code-1609629695/m-p/10079665#M173678

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines