Timeline lagging only when Source panel is open

Community Beginner ,
Mar 20, 2021 Mar 20, 2021

Copy link to clipboard

Copied

My timeline playback is extremely choppy using lowest playback resolution and ProRes proxies but only when the source panel is open with clips in preview. If i navigate out of the source panel to, let's sayc "Effect Controls", then timeline playback is perfectly smooth. I have a 2020 macbook pro with 16gb ram and quad core i5. The footage is R3D 5k. 

TOPICS
Editing, Performance

Views

85

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 21, 2021 Mar 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

did you try to reset the preferences?

I guess this kind of footage needs more specs...

what if you try with smaller formats like any HD video

that you can try for testing?

 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Mar 23, 2021 Mar 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hey Josh,

Any other hardware attached, monitors, eGPUs or anything?

 

Thanks,
Kevin

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines