V.15 100% cpu usage on project load (3970X Threadripper)

Community Beginner ,
Mar 22, 2021 Mar 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

After upgrading to v.15 my 3970x CPU goes to 100% on project opening and crashes. This happens on projects converted from 14.9 as well as brand new v.15 projects as soon as I import any media. If I open the same project in 14.9 it doesnt do this at all. Something definitely is not right with the CPU optimization in V.15

 

 

TOPICS
Crash, Error or problem, Freeze or hang, Performance

Views

140

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 22, 2021 Mar 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Are you editing an odd variation of H.264? Does it have a variable frame rate?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 23, 2021 Mar 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

No this is with all cineform files. It shouldnt matter though, becuase 14.9 works great and doing the same thing in 15 causes a crash. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 02, 2021 Apr 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I have the same problem and the same CPU, 3970x, not only is it being used 100% on project startups, but also during playbacks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 02, 2021 Apr 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Same issue here. Blank project, new video loaded and immediate max out of memory, followed by freezing. grrrr

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines