Video not displaying in full during playback in Program window

Explorer ,
Apr 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I'm working on my first project and I noticed that after I've dragged my clip in to the timeline and click play to preview it, it's cut off the video and not showing the full width or full height. I've tried playing with some settings, and I've tried searching for some tutorials about this, but haven't found anything.

My raw clip displays just fine when I view it in Windows Media Player.

Should I see the full size video in the preview window during playback, or will it export correctly?

Views

1.6K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Video not displaying in full during playback in Program window

Explorer ,
Apr 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I'm working on my first project and I noticed that after I've dragged my clip in to the timeline and click play to preview it, it's cut off the video and not showing the full width or full height. I've tried playing with some settings, and I've tried searching for some tutorials about this, but haven't found anything.

My raw clip displays just fine when I view it in Windows Media Player.

Should I see the full size video in the preview window during playback, or will it export correctly?

Views

1.6K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Apr 02, 2019 1
Adobe Community Professional ,
Apr 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Do your sequence settings match your source file properties?

Is your Program monitor display zoom level set to "Fit"?

MtD

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 02, 2019 1
Explorer ,
Apr 03, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Which settings specifically? The video displays correctly in the source panel. Both are set to Fit and playback resolution at 1/2. Can you please tell me what other settings to check?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 03, 2019 1
Adobe Community Professional ,
Apr 03, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Do your sequence settings match the properties of your source footage?

Click anywhere in the timeline, then go to the menu Sequence > Settings to see your settings for the timeline.

Are they what you expect them to be?

MtD

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 03, 2019 2
LEGEND ,
Apr 03, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 03, 2019 0
Adobe Employee ,
Apr 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi thersher,

Usually, this may happen if the frame size of the media files used is different from the frame size of the sequence.

Please right click on the media in the Project panel and select Properties. Look for Image size.

Then, highlight your timeline with the sequence loaded and click Sequence > Sequence Settings. Look for Frame size.

Let us know if these two are different or are the same.

Thanks,

Sumeet

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 04, 2019 2
New Here ,
Jan 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

There were great instructions. I came here with the same issue and your suggestion allowed me to fix it in 45sec. Thank you.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 06, 2021 0
Explorer ,
Apr 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

So I also had an image in the timeline, and the video was picking up the dimensions of that image, I discovered. I deleted them both, then added the video back into the timeline first, then the image, and everything worked fine. Thanks for the help!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 04, 2019 1