WEIRD Caption display in program monitor

New Here ,
Mar 25, 2021 Mar 25, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I deliver broadcast files with both 608 (on C1) and 708 (on C2) CC. Since updating to 15.0, CC display in the Program Monitor is off. When I turn both 608 and 708 OFF captions still display and actually look normal, as in the second screenshot. When I turn either 608 or 708 ON,  the off display still appears, but a second set of captions appears as well. Anyone else experiencing this? Any advice would be greatly appreciated!

TOPICS
Editing, Error or problem

Views

97

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

New Here , Mar 25, 2021 Mar 25, 2021
Thanks Stan. Yup, I'm on an iMac Pro (RIP!). I did experience some joy while experimenting though. Instead of using .scc files, if I imported an .mcc file containing both 608 and 708 into a bin instead of through the Import Captions buttons in the Captions workspace and dropped it directly into the timeline it created the proper tracks and I'm able to turn each CC type on and off as expected. Now if I was just able to move the divider bar so I could resize them both... I reckon that's too much t...

Likes

translate

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Mar 25, 2021 Mar 25, 2021

Copy link to clipboard

Copied

My guess is this is a Mac issue. Two bug reports I have seen:

https://adobe-video.uservoice.com/forums/911233-premiere-pro/suggestions/42922221-captions-are-displ...

https://adobe-video.uservoice.com/forums/911233-premiere-pro/suggestions/42914085-closed-captions-in...

 

The good news is it does not appear to interfere with the actual captions.

 

The bad news if you are Mac is that there may be some issues with embeds.

If broadcast, see this thread:
https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/warning-if-you-rely-on-exporting-captions-for-broadcast/...

 

Another thread:

https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/708-caption-stream-not-exporting-in-new-version-15-capti...

 

Stan

 

 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 25, 2021 Mar 25, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thanks Stan. Yup, I'm on an iMac Pro (RIP!). I did experience some joy while experimenting though. Instead of using .scc files, if I imported an .mcc file containing both 608 and 708 into a bin instead of through the Import Captions buttons in the Captions workspace and dropped it directly into the timeline it created the proper tracks and I'm able to turn each CC type on and off as expected.

 

Now if I was just able to move the divider bar so I could resize them both...

 

I reckon that's too much to ask for one day!

 

Thanks again, Sir!

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 02, 2021 Apr 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

You're welcome. Thanks for reporting back with a possible method for others.

 

Stan

 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines