When importing a mp4 the audio does not match video

New Here ,
Mar 27, 2020 Mar 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

So I have this project and when I try to import the Mp4, the audio doesnt match the video and 1 hour has been cut.

 

[title edited by mod for clarity]

TOPICS
Error or problem, Import

Views

255

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

Adobe Community Professional , Mar 27, 2020 Mar 27, 2020
Please use the free MediaInfo and post a screenshot the properties of your media in tree view: https://mediaarea.net/en/MediaInfo If the file is variable frame rate, which although Adobe says it will support, many users are having issues with VFR. Use Hand brake to convert to constant frame rate: https://handbrake.fr/downloads.php Here is a tutorial: https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=xlvxgVREX-Y

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Mar 27, 2020 Mar 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This MP4 is video screen capture? If yes, this video is Variable Frame Rate (VFR) and you need to set it at some Constant Frame Rate (CFR). Righ clic in clip in Project panel / Modify / Interpret Footage... In this tab set it with some framerate that is ok like 29,97 fps, 30 fps, 59,94 fps, 60 fps and so on. You have to making test one by one.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 27, 2020 Mar 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the quick response,

sadly this only speeds the video down if i turn it to 29,97fps , 30fps.

 

And yes it is a screen capture! It originally was a flv file I converted it for convenience to mp4 (It works perfectly fine if I play it back normally)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 27, 2020 Mar 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

If you already transcoded it there you already have another problem.

 

Try the following: put your clip on the timeline, press the "R" key on the keyboard (Rate Stretch Tool), go to the end of the clip on the Video Track and move closer to the end edge until the tool is fully activated, click Hold and drag until it snaps into the audio you have on the audio track. This way you have both at the same duration and perhaps they'll be synchronized. (I can't make screenshot to show you because the Tool selected dessapears when I try)

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 27, 2020 Mar 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Please use the free MediaInfo and post a screenshot the properties of your media in tree view:
https://mediaarea.net/en/MediaInfo

If the file is variable frame rate, which although Adobe says it will support, many users are having issues with VFR.

Use Hand brake to convert to constant frame rate:
https://handbrake.fr/downloads.php
Here is a tutorial:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=xlvxgVREX-Y

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 30, 2020 Mar 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

After converting it to constant framerate (with handbrake) i have the same error ... but this time when playing it with mediaplayer too! Im going to try a few things with handbrake since it somehow worked a bit

 

EDIT: After fiddling around with it, it finally worked! Thank you so much!!!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 30, 2020 Mar 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

You're welcome. icon_biggrin.gif

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines