Highlighted

Buzzing, Distorted Audio in Rush

Explorer ,
Oct 26, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Is anyone finding audio totally distorted when they import .mov files into Rush from an iPhone? When I import into Premiere Pro, it's totally fine. When I create a new project and import the same file to Rush, it's buzzing and cracking. I have not had issues with a few previous files.

When I export from Premiere as media and open in Rush, the video is fine.

Any help would be appreciated.

Views

1.9K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Buzzing, Distorted Audio in Rush

Explorer ,
Oct 26, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Is anyone finding audio totally distorted when they import .mov files into Rush from an iPhone? When I import into Premiere Pro, it's totally fine. When I create a new project and import the same file to Rush, it's buzzing and cracking. I have not had issues with a few previous files.

When I export from Premiere as media and open in Rush, the video is fine.

Any help would be appreciated.

Views

1.9K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Oct 26, 2018 2
Adobe Employee ,
Oct 26, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi Dave_Breck,

Sorry for this issue. I've definitely been in your shoes and it isn't easy.

May I ask a few questions? Which app did you record the video in? Do you know the audio sample rate of the file? The free app, Media Info can be helpful in this regard. If you don't mind, show us a screenshot in Media Info "Tree View." Hope we can assist.

Thanks,
Kevin

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 26, 2018 1
New Here ,
Mar 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I am finding this issue with anything downloaded from Audio Network, and also with any video created using Promo.com. The audio is completely unusable. Having spent money on music licensing, it's frustrating to have to keep licensing new tracks to try and find something that will work with Rush.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Mar 14, 2019 0
Adobe Employee ,
Nov 05, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hey Dave_Breck,

How's your audio been? Is there anything else we can look into for you?

Let us know!

Caroline

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 05, 2018 0
New Here ,
Mar 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I’m having this this same issue too! If it’s not this it’s rendering glitches. My sound recorded from a 4K video on my iPhone worked perfectly until export. Was excited about this program now I’m not so sure

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Mar 01, 2019 0
New Here ,
Apr 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Same issue. The audio I imported is in mp4 format. It sounds as intended in any other player but sound x0.5 speed and distorted when imported.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 09, 2020 0
Community Beginner ,
Apr 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I had this problem when using "Optimised Clips" on the PC version. To turn it off, go to View, then uncheck "Use Optimised Clips". 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 18, 2020 4
New Here ,
May 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

EVERYONE look at THIS answer!! This is what worked for me! THANK YOU!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 07, 2020 1
New Here ,
May 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This fixed my audio issue as well.   My audio has been sounding like an alien!!!  Making me crazy

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 08, 2020 0
New Here ,
May 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

What answer??

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 19, 2020 0
Community Beginner ,
May 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

What answer?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 22, 2020 0
Community Beginner ,
May 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I'm not using optimized clips.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 22, 2020 1
New Here ,
Jun 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thank you so much! Unchecking "Use Optimized Clips" totally took care of this problem.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 23, 2020 1
New Here ,
Sep 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Where do you uncheck this?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 13, 2020 0
Explorer ,
Jun 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Same issue on the Mac with MP4 video from Zoom. Turning off Use Optimized Clips did the trick.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 24, 2020 1
New Here ,
Sep 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Turning off "Optimized Clips" also solved my problem. Thanks!

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 01, 2020 0