• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Error adding Search Keywords using Properties

Participant ,
Sep 28, 2021 Sep 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Prior to the Version 6 update, I have been adding Search Keywords during creation or after a topic is created by using Properties found under Topic ellipsis.

Topic Properties.jpg

After the update to Version 6 (I am using Rh 2020.6.76), I am getting an error when I try to add Search Keywords using Properties.  This happens whether it is a new topic or an existing topic.

NewTopic error message when adding search terms.jpg

Error message when adding search terms.jpg

I can add/edit Search Keywords after opening a topic and using the Topic Properties in the right side menu.

 

No error message when adding search terms.jpg

 

I want to ask the community if anyone else experienced this before I put in a bug ticket.  

 

Thanks in advance.

Views

107

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 28, 2021 Sep 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

What I am seeing with Update 6 is:

  • If I add a term when creating a topic, RoboHelp crashes as you report.
  • If I add term in the Properties of a topic, it shows in Properties but does not appear in the Index panel or the output.

 

I will report this and add a bug link in this thread.

________________________________________________________
See www.grainge.org for free Authoring and RoboHelp Information

Help others by clicking Correct Answer or Like if helpful. Found your answer elsewhere? Share it here.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 28, 2021 Sep 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Please add your vote at RH-10160 | Tracker (adobe.com)

________________________________________________________
See www.grainge.org for free Authoring and RoboHelp Information

Help others by clicking Correct Answer or Like if helpful. Found your answer elsewhere? Share it here.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Sep 28, 2021 Sep 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thank you @Peter Grainge for your thorough look into this.  I added my vote.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 29, 2021 Sep 29, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I'm sorry that I have confused the bug report but that has been clarified with Adobe behind the scenes.

 

They have found the issue is intermittent and that is supported by the fact that New Topic crashed for me yesterday but not today.

 

  1. Are you finding it intermittent?
  2. When you add while creating a topic and it crashes you get the warning message. Are you closing and restarting the project before trying to add a search keyword in Topic Properties?

________________________________________________________
See www.grainge.org for free Authoring and RoboHelp Information

Help others by clicking Correct Answer or Like if helpful. Found your answer elsewhere? Share it here.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Sep 29, 2021 Sep 29, 2021

Copy link to clipboard

Copied

No worries about the bug report. 

To answer your questions:

  1. Are you finding it intermittent?  Yes. 
    • It definitely creates an error message when trying to add the search keywords on a new topic using New Topic dialog > Properties.  That has been consistent. 
    • Each time I try to use Properties to add search keywords on that newly created topic, I receive an error.
    • Today, I can go into existing topics and add search keywords using Properties.  I do not get an error like I did yesterday.  After adding the search keywords via Properties, they are showing up under Topic Properties.
    • I can add search keywords via Topic Properties without any errors.
  2. When you add while creating a topic and it crashes you get the warning message. Are you closing and restarting the project before trying to add a search keyword in Topic Properties? Yes.  The new topic is created but no search keywords are visible under Topic Properties.

 

Hope this helps.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 29, 2021 Sep 29, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Pending resolution of the problem, I suggest that you create topics without adding search terms at that point. Close the topic and reopen it, then add via Topic Properties and save. Let us know how well that works. 

________________________________________________________
See www.grainge.org for free Authoring and RoboHelp Information

Help others by clicking Correct Answer or Like if helpful. Found your answer elsewhere? Share it here.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources
RoboHelp Documentation
Download Adobe RoboHelp