• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

image name pop-up in internet explorer.

Guest
Nov 22, 2010 Nov 22, 2010

Copy link to clipboard

Copied

robbohelp html 8: webhelp

Hello,

How can I stop the name of the image from being displayed in internet explorer?

image pop-up.PNG

I don't want this to happen on every image in my help file

Thanks,

Stephen

Views

4.7K

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 22, 2010 Nov 22, 2010

Copy link to clipboard

Copied

I was curious about your issue; I wasn't able to duplicate it using WebHelp generated by RoboHelp HTML Version 8 using IE 8.0.7600.16385. My project contained an image with a blank screen tip and one with text in it. Both images produced the expected results (i.e. no tooltip and the specified tooltip, respectively). I would suggest checking the Screen tip option in the Image dialog box for each image where you experience this issue.

Joe

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 22, 2010 Nov 22, 2010

Copy link to clipboard

Copied

How are you inserting the images?

Knowing how they are inserted will help in sorting why the tooltip is appearing.

Cheers... Rick

Helpful and Handy Links

RoboHelp Wish Form/Bug Reporting Form

Begin learning RoboHelp HTML 7 or 8 moments from now - $24.95!

Adobe Certified RoboHelp HTML Training

SorcererStone Blog

RoboHelp eBooks

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guest
Nov 23, 2010 Nov 23, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the interest.

The images are mostly pasted into the help.

And to clarify, it does not happen when I run the help locally, only when I run it through the app on another machine.

Thanks again.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guest
Nov 23, 2010 Nov 23, 2010

Copy link to clipboard

Copied

It seems to be related to the alt image tag, which, as I understand it, should only appear if the image does not. Is there some way to turn this off by default and have only screen tip info appear, if entered? So, no pop-up unless I specifically enter text in the screen tip field of the image dialog.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Advisor ,
Nov 23, 2010 Nov 23, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Pasting images is usually bad news. Insert them instead (that ensures that RH officially endorses their place in the project). Seems silly, I know, but it is what it is.

Good luck,

Leon

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 23, 2010 Nov 23, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Hi all

I agree with Leon in his admonishment that you seldom (if ever) want to paste images.

However, I'm not just posting to say "me too". I'm posting to suggest that it's probably not RoboHelp that is at fault here. It is likely the way whatever is creating the PDF is doing.

Hmmm, in typing that reply I *DID* actually think of one thing you might check. When you create Printed Docs from RoboHelp you have a choice as to how Images are handled. You may choose to embed them in Word documents. I believe that's the default setting. You may also elect to link them if you like. So I'm wondering if maybe you selected the link option? And if so, perhaps that explains it. Maybe if you link, somehow the PDF creator utility is seeing the link location and using that?

Just some thinking out loud... Rick

Helpful and Handy Links

RoboHelp Wish Form/Bug Reporting Form

Begin learning RoboHelp HTML 7 or 8 moments from now - $24.95!

Adobe Certified RoboHelp HTML Training

SorcererStone Blog

RoboHelp eBooks

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guest
Nov 29, 2010 Nov 29, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for your interest and responses.

It makes no difference whether I past or insert the images. The image name still pops up when viewing the help through the app in IE.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 29, 2010 Nov 29, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Hello again

One thing I don't believe I've seen asked about here. When you generate WebHelp, what are the settings? For example, are you using the Section 508 option? If so, that might account for the behavior. As I understand it, Section 508 needs to name each element so the visually impaired person using a Screen Reader may hear played back what the element is. I just genned WebHelp with this option and I noticed the image file name was added as an Alt tag.

Cheers... Rick

Helpful and Handy Links

RoboHelp Wish Form/Bug Reporting Form

Begin learning RoboHelp HTML 7 or 8 moments from now - $24.95!

Adobe Certified RoboHelp HTML Training

SorcererStone Blog

RoboHelp eBooks

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guest
Nov 29, 2010 Nov 29, 2010

Copy link to clipboard

Copied

The 508 compliance check box in the generate webhelp window is clear and always has been. Is there anywhere else I need to verify?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Advisor ,
Nov 29, 2010 Nov 29, 2010

Copy link to clipboard

Copied

When you insert an image and you don't enter a screentip, you should have an empty value for the alt attribute, as shown below:

<img src="report_new.gif" alt="" width="563" height="410" border="0" />

However, you indicated earlier "...it does not happen when I run the help locally, only when I run it through the app on another machine." That leads me to think that the build process used by your Release Engineering folks might be at the heart of the issue. Just right click an image-containing topic through the app, and select View Source. Is there a file name value inserted in the alt attribute?

Good luck,

Leon

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guest
Nov 29, 2010 Nov 29, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Yes, the alt attribute has a value. That is what appears when you mouse over an image. My question is, how do I get rid of it?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Advisor ,
Nov 29, 2010 Nov 29, 2010

Copy link to clipboard

Copied

The more important queastions are:

  • Is there an alt value in only your app version?
  • If so, how did it get there?

I mean, you can always remove the value between the two double quotes, but will it be added each time the doc is built into the app? This could be some kind of legacy thing, based on some individual (a non-writer, more than likely) thinking it'd be a great idea.

Good luck,

Leon

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guest
Nov 29, 2010 Nov 29, 2010

Copy link to clipboard

Copied

There is an alt value in the non-app or local version of the help as well. It just does not initiate a pop-up.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Advisor ,
Nov 29, 2010 Nov 29, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Well, then, either remove it in the HTML, or in the Properties dialog.

Good luck,

Leon

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guest
Nov 29, 2010 Nov 29, 2010

Copy link to clipboard

Copied

How do I access the properties dialog?


Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Advisor ,
Nov 29, 2010 Nov 29, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Right click the image and select Image Properties.

screentip.gif

Good luck,

Leon

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guest
Nov 29, 2010 Nov 29, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Oh. Thanks but I thought I mentioned in a previous post, the Screen tip field IS blank.

The pop-up shows the image name.

For the few images where I have entered a screen tip, it displays correctly.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Advisor ,
Nov 29, 2010 Nov 29, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Have I mentioned, a few times, that you can edit the HTML to achieve an alt="" attribute/value combination?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guest
Nov 29, 2010 Nov 29, 2010

Copy link to clipboard

Copied

The html before webhelp generation shows

<p><img src="image151.gif" alt="" style="border: none;" width="284" height="134"
         border="0" /></p>

after webhelp generation in shows

<p><img src="image151.gif" alt="image151.gif" style="border: none;" width="284" height="134" border="0" /></p>


So it looks like robohelp is doing it.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Advisor ,
Nov 29, 2010 Nov 29, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Are you working across a network (BAD) or on your local machine (good)?

I've never heard of RoboHelp doing such a thing.

One other thing it could be, and that's old stuff lingering. Delete the folders where you're generating and publishing (yes, the entire folders. Then generate/publish anew.

Good luck,

Leon

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 29, 2010 Nov 29, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Hello again

Okay, I am at a loss to explain exactly *WHY* RoboHelp is populating the tag with the file name, but I am seeing it on my end as well. I've tried generating with nearly every conceivable option enabled and disabled and it seems to insist on populating the tag with the file name. Go figure.

I did seem to have come up with a reasonably simple workaround though.

Use the built in Multi-File Find and replace utility to find all occurrences of alt="" and replace with alt=" ". Note the space between the quotes. It seems that if a space exists in the tag between the quotes that RoboHelp leaves it as is during the generation process.

I would also strongly encourage you to report the behavior as a bug via the bug report. (link to that is in my sig)

Cheers... Rick

Helpful and Handy Links

RoboHelp Wish Form/Bug Reporting Form

Begin learning RoboHelp HTML 7 or 8 moments from now - $24.95!

Adobe Certified RoboHelp HTML Training

SorcererStone Blog

RoboHelp eBooks

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guest
Nov 29, 2010 Nov 29, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Cleared all folders as per suggestion 2 posts back. No difference.

Peplaced all alt="" with alt=" " as per suggeston 1 post back. Now I get tiny little empty pop-ups. Too funny.

blank.png

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 29, 2010 Nov 29, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Hello again

I suppose if you don't wish to see the empty popups, you could post process the output files by performing a mass find and replace to reverse the process. You would then search for alt=" " and replace with alt="".

The good news is that it's a simple process to do and shouldn't take long. The bad news is that if you aren't careful, you can muck things up pretty fast.

Cheers... Rick

Helpful and Handy Links

RoboHelp Wish Form/Bug Reporting Form

Begin learning RoboHelp HTML 7 or 8 moments from now - $24.95!

Adobe Certified RoboHelp HTML Training

SorcererStone Blog

RoboHelp eBooks

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 23, 2023 May 23, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I had the same issue.  With Pro, go to the accessibility tool and then click on alternate text.  You can navigate through all the images at once and change what is displayed.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources
RoboHelp Documentation
Download Adobe RoboHelp